Elhunyt Tatár István

A gyászhírére a ,,Tanár Úr, a mi szemünkben Ön Makó város Díszpolgára!” nevű csoportban találtunk rá. 97 éves volt.

Makó talán legismertebb, Apáczai Csere János és Rátz Tanár Úr Életműdíjas matematika-fizika tanára, a Nemzedékek Nevelője 2021. november 20-án 97 éves korában követte feleségét, Ágota nénit, a mindenki által szeretett magyar-ének szakos tanárnőt az égi tantestületbe – olvasható a gyászközleményben.

Tatár István 1925. június 20-án született Csongrádon. A Kiskunfélegyháza állami tanítóképző, 1944-ben kapta meg a tanítói oklevelét. Budapesten a pénzügyminisztériumban állt munkába abban az évben. Az ostromot átélve 1945-ben fogságba került, majd sikeres szökés után jelentkezett munkahelyére. Tavasszal azonban hazatért, majd 1953-ban matematikai-kémia szaktanári, korábban fizikai szakos szaktanítói oklevelet szerzett. Ezt követően főleg matematika tanítással foglalkozott. Makón 1961-től megyei szakfelügyelő volt 1986-ig, nyugdíjazásáig. 1964-től a matematika tanítást korszerűsítő könyveket adott ki. Tizenhét társadalmi és állami kitüntetést kapott 1986-ig. 2006-ban Pro Urbe Makó Városáért-díjat, 2009-ben Rátz Tanár Úr-életműdíjat, 2019-ben Nemzedékek Nevelője-díjat kapott.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »