Elindult az ígérgetés: ha marad a kormány, minden megyei jogú város négysávos utat kap

Az innovációs és technológiai miniszter nem kevesebbet állított, mint hogy négy éven belül Magyarország mind a 23 megyei jogú városa elérhetővé válik négysávos úton – írja a 24.hu. 

A feltétel mindössze annyi, hogy a választók többsége a jelenlegi kormány tevékenységének folytatására szavazzon jövőre. Palkovics László az M35 autópálya Debrecen-Józsa és a 354. számú főút csomópontjának építése alkalmából tartott sajtótájékoztatón beszélt erről a helyszínen.

Emlékeztetett rá, micsoda különbség van a 2010 és a mostani állapotok között. Tizenegy éve még 1300 kilométernél kevesebb volt a gyorsforgalmi hálózat hossza, ami – az elmúlt évtized közútfejlesztéseivel – már megközelíti az 1700 kilométert. Palkovics László azt is jelezte, hogy a jelenleg zajló vagy előkészületben lévő további beruházásokkal pedig jócskán meghaladja majd a 2000 kilométert. Felidézte, hogy a közúti közlekedésfejlesztési terveket összegző útprogramot öt éve indították el, amihez mára 3600 milliárdos keretösszeget biztosítottak, a nagyobbik részét hazai költségvetési forrásból.

A miniszter arra is kitért, folyamatosan dolgoznak azon, hogy a gyorsforgalmi utakat mielőbb bekapcsolják a nemzetközi hálózatba, az autópályákat és autóutakat elvezessék az országhatárokig. Fontos célnak nevezte azt is, hogy mielőbb bármely településről harminc percen belül elérhető legyen egy négysávos út Magyarországon.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink