Elindult az ígérgetés: ha marad a kormány, minden megyei jogú város négysávos utat kap

Az innovációs és technológiai miniszter nem kevesebbet állított, mint hogy négy éven belül Magyarország mind a 23 megyei jogú városa elérhetővé válik négysávos úton – írja a 24.hu. 

A feltétel mindössze annyi, hogy a választók többsége a jelenlegi kormány tevékenységének folytatására szavazzon jövőre. Palkovics László az M35 autópálya Debrecen-Józsa és a 354. számú főút csomópontjának építése alkalmából tartott sajtótájékoztatón beszélt erről a helyszínen.

Emlékeztetett rá, micsoda különbség van a 2010 és a mostani állapotok között. Tizenegy éve még 1300 kilométernél kevesebb volt a gyorsforgalmi hálózat hossza, ami – az elmúlt évtized közútfejlesztéseivel – már megközelíti az 1700 kilométert. Palkovics László azt is jelezte, hogy a jelenleg zajló vagy előkészületben lévő további beruházásokkal pedig jócskán meghaladja majd a 2000 kilométert. Felidézte, hogy a közúti közlekedésfejlesztési terveket összegző útprogramot öt éve indították el, amihez mára 3600 milliárdos keretösszeget biztosítottak, a nagyobbik részét hazai költségvetési forrásból.

A miniszter arra is kitért, folyamatosan dolgoznak azon, hogy a gyorsforgalmi utakat mielőbb bekapcsolják a nemzetközi hálózatba, az autópályákat és autóutakat elvezessék az országhatárokig. Fontos célnak nevezte azt is, hogy mielőbb bármely településről harminc percen belül elérhető legyen egy négysávos út Magyarországon.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink