Elsőfok: a fideszes bizottsági tag közszereplő, de Mucsi Tamást mégis 1 év próbaidőre ítélték

Becsületsértés vétsége miatt elítélték Mucsi Tamást: 1 év próbaidőt kapott amiatt az alpári videót miatt, ami január végén jelent meg a Facebookon Farkas Éva szövetségeseiről, de nem volt benne az összes fideszes képviselő. A makói DK-s képviselő állítja, nem ő készítette a gúnyolódó videót, csak megosztotta azt. Mucsi az elsőfokú ítélet ellen fellebezést nyújtott be.

A videóban a polgármestert, férjét, munkatársait, makói fideszes képviselők egy részét láthatjuk, viccesnek szánt aláfestő hangokkal, különböző feliratokkal. A lejárató videóra a Makón élekből kitiltottak nevű csoportban bukkantunk rá, Mucsi Tamás önkormányzati képviselő osztotta meg. Már akkor is jelezte, semmi köze a videóhoz.

A videó megosztása után néhány nappal, a felvételen látható egyik ember, Mészáros Sándorné, bizottsági kültag feljelentést tett a rendőrségen, méghozzá csak Mucsi Tamás ellen. A feljelentő úgy ítéli meg, a videóban való ábrázolása sérti őt emberi méltóságában, alkalmas arra, hogy a becsületét csorbítsa, és „hamis ábrázolásával félrevezesse a csoport látogatóit”.

Mucsi arról számolt be, hogy a mai tárgyaláson kiderült: Mészáros Sándornéról kimondta a bíróság, hogy közszereplő és hogy a 3 másodperces képkocka, melyen szerepelt, nem hamisítvány. Ennek ellenére elsőfokon Mucsit ítélték el. Szerinte nem követett el bűncselekményt, ezért már postára is adta a fellebbezést.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

📺 Ledes közvilágítást építenek ki egész Kiszomboron

A község ezzel a beruházással próbál spórolni, számításaik szerint öt éven belül megtérül – derült ki a keddi testületi ülésen. Elfogadták Bajnóczi János költségcsökkentési javaslatait is és árajánlatot kérnek a mártélyi üdülő tetőszerkezetének felújítására.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink