Elkészült a makói kórház krónikus belgyógyászati osztályának felújítása

Komplett helyiségek újultak meg és eszközöket is beszereztek, összesen 466 millió forintból. A pénz jelentős részét az Európai Unió, azaz Brüsszel adta, akikkel folyamatosan ,,harcban áll” a Fidesz és kormánya.

A határon átnyúló, európai uniós pályázat összeege 366 millió volt, a magyar kormány 35 milliót, a makói önkormányzat 66 milliót biztosított. A beruházás részeként a kórházi fertőzések megállítására takarítóeszközöket vásároltak, a krónikus belgyógyászat és a sebészet pedig helyet cserélt, miközben felújították az épületrészeket és új eszközöket is kaptak. A krónikus belgyógyászaton 8 kórtermet alakítottak ki 30 ággyal, klímával, külön mosdókkal. A kivitelezést a hódmezővásárhelyi Építészmester végezte.

Az ünnepélyes átadó volt és csak a fideszes sajtót hívták meg.

A sebészet már korábban elkészült. Ott fürdőszobás kórtermeket alakítottak ki, megújultak a gépészeti berendezések, új erős- és gyengeáram-hálózatot építettek ki és kicserélték a homlokzati nyílászárókat.

Továbbra is a levegőben lóg a makói kórház szülészeti osztálya. A legutolsó információ ezzel kapcsolatban júniusban hangzott el. Akkor dr. Kallai Árpád főigazgató arról beszélt, kevés az orvos erre a területre és nem is lehet tudni, mikor állíthatják vissza az osztályt.

(Fotó: Farkas Éva Erzsébet Facebook oldala)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Változik a forgalmi rend a szegedi klinikáknál

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Északi-Klinikaparkjának területén, az épületek körül úttestfelújítás zajlik. A munka zavartalanságának biztosítása érdekében változik a forgalmi rend is – olvasható az egyetem oldalán.

Tovább »

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább olvasom »