Elkezdik visszaengedni a kórházakba a korábban kitett betegeket

Népszava értesülései szerint a pénteki naptól kezdve a mentők a koronavírusos betegek ellátására kijelölt csaknem száz intézmény helyett kettőbe vihetik a kezelésre szorulókat. A lap szerint a kormányzat hamarosan visszaengedi a korábban kitett embereket az egészségügyi intézményekbe.

Az országos tisztifőorvos legújabb utasítása szerint a mentők péntektől a koronavírusos betegek ellátására kijelölt csaknem száz intézmény helyett kettőbe, az egykori hivatalos járványkórházba, a Szent Lászlóba, illetve az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe vihetik a kezelésre szoruló koronavírusos betegeket. Abban az esetben, ha ez a két intézmény megtelne, csak meghatározott sorrendben lehet újabb kórházakat bevonni a vírusfertőzöttek ellátásába.

Döntésével Müller Cecília a másodvonalba sorolta:

  • a miskolci megyei,
  • a kiskunhalasi,
  • a szekszárdi
  • és az ajkai kórházakat.

További 35, amúgy főként megyei és néhány nagyobb fővárosi intézmény pedig csak abban az esetben láthat el ilyen betegeket, ha ez előbb felsorolt kórházak megteltek.

Mint ismert, korábban az óriási port kavaró ágyfelszabadítási rendelet miatt mintegy 36 ezer ágyat ürítettek ki. Kásler Miklós április 7-én nyolc napot adott a kórházaknak arra, hogy minden olyan helyről, ahol fekvőbeteg ellátás van, szabadítsák fel az ágyak 60 százalékát.

Mágori András, makói fideszes képviselő szerint ,,nagyon sokan a kórházban parkoltatják idős hozzátartozójukat” és ,,azok sivalkodnak most a legjobban, hogy pár hétig, hónapig gondoskodni kell róluk.”

(Kiemelt fotó: MTI/kormany.hu/Árvai Károly)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

126 éve született Várkonyi Nándor magyar író, irodalomszervező, szerkesztő, könyvtáros, irodalom- és kultúrtörténész.

Tovább »

,,Biztató módon alakul a képviselő-testület tevékenysége”

Mostanában sok eredeti gondolatunk valóban a megvalósuláshoz közel került, illetve több meg is valósult a közös akaratnak köszönhetően. Bízunk benne, ezen az úton haladva a polgármesteri és jegyzői vezetéssel sok minden meg fog valósulni mindannyiunk és főleg a lakosság megelégedésére – írták oldalukon a Hárman a változásért csoport tagjai, Endrész Erzsébet, Balázs Tibor és Bajnóczi János.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Egy középiskolai tanár koldult Budapesten

Egy a Deák téren kolduló középsikolai tanárról osztott meg egy képet a Facebook-oldalán Tompos Márton a Momentum politikusa – szúrta ki a Propeller. A képen egy kartonpapaír látható amire az van írva: ,,Kérem segítsenek! Középiskolai tanár vagyok.”

Tovább olvasom »

Makó az első állomása a közlekedésbiztonsági oktatási programsorozatnak

Tizenkét városba, két fesztiválra és két gyermektáborba látogat el a ,,Road Safety – a biztonság az első” országjáró közlekedésbiztonsági oktatási programsorozat, amelyet óvodásoknak és alsó tagozatos általános iskolás tanulóknak szervez a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. A korábbi húsz helyszínen több mint 45 ezren vettek részt a képzésen – közölte a szervező az MTI-vel.

Tovább olvasom »