Ellesznek magukban: hosszú hónapokig a saját tisztújításától lesz hangos az MSZP

[ad 1]

Nem kizárt, hogy kihívója akad Tóbiás Józsefnek az MSZP-ben hamarosan elinduló felmenő rendszerű tisztújításon – a Magyar Nemzet információi szerint legalábbis többeket győzködtek és győzködnek a szocialista párton belül, hogy induljanak el az elnöki posztért.

A lap forrásai szerint sokan Molnár Gyulát, a XI. kerület egykori polgármesterét győzködik, hogy induljon el a pártelnöki székért. Mint az közismert, a bukott újbudai polgármestert ugyan a Kúria bizonyítottság hiányában felmentette a hivatali visszaélés vádja alól, de jelenleg is zajlik azonban egy nyomozás a korábban Molnár Gyula által elnökölt Újbuda Torna Club (ÚTC) gazdálkodásával kapcsolatban hűtlen kezelés miatt.

Hiller István a lap értesülései szerint inkább a választmányi elnöki posztra pályázik, ilyenformán Botka Lászlót eséllyel leválhatja. Felmerült Tóth Bertalan neve is, aki a párt országgyűlési képviselőcsoportjának helyettes vezetője.

Tóbiás József – Mesterházy Attila lemondása után – 2014 júliusában lett az MSZP elnöke, mandátuma két évre szólt. A nagyjából három hónapos, alulról felfelé menő rendszerű tisztújítás heteken belül megkezdődhet.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

📺 A Szent Korona előtt tett esküt a Jobbik frakciója

Nemzeti néppártként a Szent Koronára tett esküvel kezdjük a szolgálatot. Ennél erősebb kötelem nincs. Esküszegők nem leszünk! – írta hétfőn Jakab Péter ahhoz a Facebookon megjelent videóhoz, melyen a tízfős Jobbik-frakció eskütétele látható.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink