Farkas Éva tavaly szeptember óta nem beszélt a makói szülészeti osztályról

,,Bízunk benne, hogy ez is majd rendeződni fog” – ez volt a legutolsó nyilatkozata Makó polgármesterének a makói kórház szülészet-nőgyógyászati osztályáról. Azóta 10 hónap eltelt, de még nem ,,rendeződött.

A fekvő szülészet-nőgyógyászati osztály Makón 2020 márciusa óta szünetel a covidra hivatkozva. Amikor ez kiderült, a képviselő-testület  úgy fogadta el az osztály szüneteltetését, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követően a működését állítsák vissza. Ennek érdekében Farkas Éva Erzsébet polgármestert felhatalmazta a testület, hogy a visszaállításhoz szükséges egyeztetéseket folytassa le a veszélyhelyzet megszűnését követően.

Tavaly a nyári hónapokban nem volt veszélyhelyzet, de nem került vissza az osztály. Jelenleg népszavazást lehet kihirdetni, teltházas focimeccseket lehet tartani, de veszélyhelyzet van, így a születészet sem hozzák vissza.

A polgármester legutóbb 2020 szeptemberében említette a szülészetet. Akkor a következőket mondta:

,,Továbbra is fontosnak tartjuk, hogy a járványügyi időszak készenléti helyzetét lezárva,a járványügyi időszak végén a szülészet-nőgyógyászati osztály teljeskörű működése visszakerüljön a városunkba. Bízunk benne, hogy ez is majd rendeződni fog. Jelenleg a járóbeteg ellátást tudjuk biztosítani a szülészet-nőgyógyászat tekintetében a városunkban. A kórházi ellátást a hódmezővásárhelyi tagintézményben látjuk el.”

Néhány hónappal ezelőtt, 2021 májusában Dr. Kallai Árpád, a kórház főigazgatója a Makói Városi Televízióban beszélt arról, hogy visszakerülnek a szünetelő kórházi osztályok Makóra:

,,Minden szünetelő osztályt visszaállítunk. Hiszen ez a működési engedélyünkben szerepel és alapvető célunk is. Úgyhogy várjuk a járvány végét és visszaáll a rend és minden szünetelő osztály működni fog.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink