Emlékhelyet kaptak a kiszombori díszpolgárok

A község főterén, a templomkertnél alakították ki azt a kis parkot, ahol a díszpolgárok nevei mellé egy-egy facsemetét ültettek el. Az emlékhelyet szombaton adták át ünnepélyesen.

A Kiszomborért Alapítvány tavaly ősszel vetette fel, hogy ilyen módon lehetne megemlékezni azokról, akik ezért a településért sokat tettek, beírták magukat Kiszombor történetébe. Olyan emberek voltak, akiket, ha megkérdezünk itt valakit, biztosan tud három olyan történetet mondani, ami róluk szól – fogalmazott köszöntőjében Görbe Boldizsár, kuratóriumi tag.

Elmondta, az iskolából Rácz István Pál, Barna Gyula pedagógusokra gondolt, dr. Majoros Ferenc orvosra, Nagy Tibor polgármesterre, akihez bármikor lehetett fordulni. Nagy György János a színjátszókör szervezéséért érdemelte ki a címet, Kiss Mária Hortensia műve pedig az első, amit a helyi történészek elkezdenek. A hét díszpolgár közül már csak egy valaki van köztünk, Endrész Erzsébet.

2019 februárjában a képviselő testület zöld utat adott a megvalósításhoz. Az önkormányzat biztosította a területet, Hajdú István térítésmentesen ültette el a fákat, továbbá névtelen támogatók segítették a park létrejöttét.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Teljesítménytúra a töltésen

A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség (CSMTSZ) 2022. január 22-én (szombaton) rendezi meg hagyományos téli teljesítménytúráját gyalogosok és terepfutók számára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink