Leszedték a hazug ,,szembesítő” plakátokat, erre Lázár kampányfőnöke feljelentést tett

Nevükkel együtt tette közzé a kormánypárti Promenád azoknak az embereknek a fotóit, akik leszedték Hódmezővásárhelyen a Márki-Zay Péter-ellenes kampányplakátokat. A plakátokat megrendelő helyi civil szervezet, – amelynek ügyvezető elnöke a Fidesz kampányfőnöke, Szél István, – feljelentést tett.

Mint arról beszámoltunk, az óriásplakátokat a Polgári Együttműködés Hódmezővásárhelyért Egyesület rendelte meg. Adományokból összesen 860 ezer forintot kaptak rá. Az egyesületet még 2000-ben jegyezték be Polgári Szövetség az Egyesült Hódmezővásárhelyért Egyesület néven, ekkor az azóta elhunyt vásárhelyi polgármester volt az elnök, Lázár János pedig az ügyvezető. Lázár egészen 2011-ig volt a poszton, majd átadta a stafétát Szél Istvánnak, aki jelenleg is ügyvezető elnök a civil szervezetnél.

Az óriásplakátok újra megjelentek a városban, ezeket próbálták meg eltüntetni Márki-Zay Péter támogatói, majd az ügyben büntető feljelentést tett a civil szervezet.

Márki-Zay: A fideszes plakátok letakarítása sem bűncselekmény

A polgármester emlékeztet: a plakátok internetes megjelenítői felszólításukra helyreigazításban ismerték el a tartalom hamis állításait, a városban azonban azóta is újabb és újabb felületeken szerepeltetik lejárató célú támadásaikat – a héten leszedett plakátokat azóta ismét kihelyezték.

Felhívja rá a figyelmet, hogy 2018. februárjában csak a Fidesz oldalán történt plakátrongálás, sőt, egész hirdetőfelületek eltulajdonítása is – akkor feljelentésükre a rendőrség kijelentette, hogy ez szabad véleménynyilvánítás és megszüntette az eljárást. Amikor a tavalyi jobbikos plakátokat rendre fekete festékkel rongálták meg, szintén nem lépett fel a hatóság.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink