Érdekesség: Mezőhegyesen listán több szavazatot kapott az ellenzék, mint a Fidesz

A végeredményen nem változtat, mindenesetre egy érdekességre hívta fel a figyelmet a Telex összeállítása.

Magyarország több mint háromezer települése közül csak 43 olyat találtak, ahol az ellenzék nem kapott ki listán a kormánypárttól.

Békés megyében a mezőhegyesiek többsége (1121-1075) szavazott az ellenzék mellett. A falu azért érdekes, mert az utóbbi időben Lázár János itt kezdett látványosan építkezni a Mezőhegyesi Ménesbirtok kormánybiztosaként. Négy éve a Fidesz nyerte a települést, de a külön induló ellenzéki pártok összességében több szavazatot kaptak.

A környéken Szegedet hagyományosan baloldali városként tartják számon, itt egy egyéni körzetet is elhozott az ellenzék, és a polgármester Botka László is egy egykori MSZP-s. Az ellenzék itt fölényes győzelmet is hozott az listán, 39 920-33 225 lett a városi derbi eredménye.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink