Érdekesség: Mezőhegyesen listán több szavazatot kapott az ellenzék, mint a Fidesz

A végeredményen nem változtat, mindenesetre egy érdekességre hívta fel a figyelmet a Telex összeállítása.

Magyarország több mint háromezer települése közül csak 43 olyat találtak, ahol az ellenzék nem kapott ki listán a kormánypárttól.

Békés megyében a mezőhegyesiek többsége (1121-1075) szavazott az ellenzék mellett. A falu azért érdekes, mert az utóbbi időben Lázár János itt kezdett látványosan építkezni a Mezőhegyesi Ménesbirtok kormánybiztosaként. Négy éve a Fidesz nyerte a települést, de a külön induló ellenzéki pártok összességében több szavazatot kaptak.

A környéken Szegedet hagyományosan baloldali városként tartják számon, itt egy egyéni körzetet is elhozott az ellenzék, és a polgármester Botka László is egy egykori MSZP-s. Az ellenzék itt fölényes győzelmet is hozott az listán, 39 920-33 225 lett a városi derbi eredménye.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Pilinszky János a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője, Baumgarten-díjas, József Attila-díjas és Kossuth-díjas.

Tovább »

A nap idézete

58 éve hunyt el Tamási Áron,  Kossuth-díjas magyar író. Leggyakrabban az ún. népi írók közé sorolják.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Gyermeknapra Bohócdoktor csomagot kapott 25 gyermekkórház

A gyermeknap előtti hetekben a piros orros önkéntesek lelkesen dobozokba csomagolták a játékokat, írószereket, finomságokat tartalmazó ajándékokat, melyeket a Foxpost szállít ki a gyermekkórházakba. A tárgyi adományozás segíti a hosszabb ideig benn fekvő gyermekek számára a lelki egyben maradást.

Tovább olvasom »