Érdekesség: Mezőhegyesen listán több szavazatot kapott az ellenzék, mint a Fidesz

A végeredményen nem változtat, mindenesetre egy érdekességre hívta fel a figyelmet a Telex összeállítása.

Magyarország több mint háromezer települése közül csak 43 olyat találtak, ahol az ellenzék nem kapott ki listán a kormánypárttól.

Békés megyében a mezőhegyesiek többsége (1121-1075) szavazott az ellenzék mellett. A falu azért érdekes, mert az utóbbi időben Lázár János itt kezdett látványosan építkezni a Mezőhegyesi Ménesbirtok kormánybiztosaként. Négy éve a Fidesz nyerte a települést, de a külön induló ellenzéki pártok összességében több szavazatot kaptak.

A környéken Szegedet hagyományosan baloldali városként tartják számon, itt egy egyéni körzetet is elhozott az ellenzék, és a polgármester Botka László is egy egykori MSZP-s. Az ellenzék itt fölényes győzelmet is hozott az listán, 39 920-33 225 lett a városi derbi eredménye.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Vezsenyi László után egy másik JAG-os pedagógusra is rászállt a tankerület

A József Attila Gimnázium új némettanára nagy lelkesedéssel kezdte el a tavalyi tanévet, de a hónap végén azt vette észre, hogy csaknem gyakornoki fizetést kap, noha már 27 úgynevezett „kiszámolt éve” van. Miután három levélben is hasztalan kérte a tankerülettől, hogy az elmaradt pénzeket fizessék ki, segítségért folyamodott a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvédeihez.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Óföldeákra tekertek a Kerisek

A HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium századik tanévének alkalmából kerékpártúrát szerveztek szombaton névadójuk tiszteletére. Nagyjából két osztálynyi diák jött össze, pedagógusok, valamint szülők és külsősök is.

Tovább olvasom »

Furcsa körülmények között történt a csanádpalotai motoros baleset

A múlt hétvégén motoros baleset történt Csanádpalotán. A kezdeti hírek arról szóltak, hogy közúti baleset volt, amelyben a motor vezetője és utasa súlyosan megsérült, amikor is egy személygépkocsival ütköztek egy útkereszteződésben. Másnapra nem csak a régiónk sajtója, hanem az országos is felkapta a hírt, sőt országos tévécsatornák is forgattak a helyszínen.

Tovább olvasom »