Esőben emlékezett az áldozatokra a makói Fidesz

[ad 1]

A kommunizmus áldozataira emlékezett a Fidesz helyi szervezete ma 16 órától a kopjafáknál. A Himnusz hangjai után Czirbus Gábor makói elnök mondott köszöntőt, majd Miklós Péter, a vásárhelyi Emlékpont igazgatója osztotta meg gondolatait, végül koszorúzásra került sor.

DSCN0927

A második világháborút követően Csanádpalota és Battonya felől jöttek a megszálló szovjet erők. A kommunista vezetők felszabadításnak hívták ezt a folyamatot, a szabadság jelszavát hirdették. – Marx és Engels tanai a polgárság ellen léptek fel – jelentette ki Miklós Péter, az Emlékpont igazgatója.

DSCN0932

Magyarországon három időszakban volt kommunista uralom. 1919-ben; a háború befejezésétől az ’56-os forradalom és szabadságharcig; majd annak leverésétől ’89-ig. – Bár a Kádár-korszak puhább diktatúra volt, mégis a lelkekben gátak, törések alakultak ki – mondta a szónok, majd gondolait azzal zárta, hogy világszerte 100 millió áldozata volt ennek az eszmének, Makó lakosságának a 3600-szorosa.

[ad 2]

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink