Lezárták Makó utóellenőrzését

[ad 1]

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) befejezte Makó város utóellenőrzését. Az ÁSZ még 2013-ban ellenőrizte az Önkormányzat 2007-2011. közötti vagyongazdálkodását, a mostani utóellenőrzés a javaslatok hasznosítására elkészített intézkedési terv végrehajtását értékelte. Az ÁSZ megállapította, hogy az önkormányzat az intézkedési tervben előírt hat feladat közül hármat végrehajtott, kettőt részben teljesített, egyet pedig nem teljesített.

A 2011. július 1-jétől hatályos új számvevőszéki törvény előírása szerint az ellenőrzött szervezetek az ÁSZ javaslatainak hasznosítása érdekében intézkedési terv készítésére kötelezettek. Ezzel lezárult a következmények nélküli ellenőrzések korszaka, az ÁSZ ellenőrzési tevékenységében pedig megjelent az önálló utóellenőrzések rendszere. Az ÁSZ kiemelt figyelmet fordít ellenőrzési megállapításai fokozottabb hasznosítására, amely visszacsatolást jelent a döntéshozók és egyben az ellenőrzött szervezetek számára.

A több mint 24 ezer lakosú, Csongrád megyei Makó önkormányzatánál most lezárult utóellenőrzés célja annak megállapítása volt, hogy az ellenőrzött önkormányzat végrehajtotta-e a számvevőszéki jelentésben foglalt intézkedést igénylő megállapításokkal és javaslatokkal összhangban készített intézkedési tervben meghatározott feladatokat. Az ellenőrzött időszak a számvevőszéki jelentés közzétételének napjától az utóellenőrzés megkezdéséig tartó időszak volt.

Az utóellenőrzés megállapításai szerint Makó város az intézkedési tervben meghatározott feladatait nem hajtotta végre maradéktalanul. Az utóellenőrzés szerint a polgármester a vagyon alakulásának figyelemmel kisérését, illetve a jegyző az önkormányzati honlapon közzétett adatok felülvizsgálatát részben teljesítette. A jegyző egy feladat – az ingatlanvagyon kataszter rendszer adatainak a földhivatali ingatlan-nyilvántartással történt dokumentált egyeztetése – végrehajtására nem intézkedett. Az ÁSZ felhívta a figyelmet a részben végrehajtott, illetve a végre nem hajtott intézkedésekből eredő kockázatokra.

(aszhirportal.hu)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: A korrupció miatt elindult a jogállamisági eljárás hazánkkal szemben

Az Európai Bizottság szerdán felhatalmazta Johannes Hahn költségvetésért és az igazgatásért felelős uniós biztost, hogy írásbeli értesítést küldjön Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításárAz Európai Bizottság szerdán felhatalmazta Johannes Hahn költségvetésért és az igazgatásért felelős uniós biztost, hogy írásbeli értesítést kAz Európai Bizottság szerdán felhatalmazta Johannes Hahn költségvetésért és az igazgatásért felelős uniós biztost, hogy írásbeli értesítést küldjön Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításáról – közölte Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos.üldjön Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításáról – közölte Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos.ól – közölte Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos.

Tovább »

A nap idézete

45 éve született Tóta W. Árpád, vagy másik ismert írói nevén Worluk, magyar újságíró, publicista, kritikus, blogger.

Tovább »

Kevés a covid-tesztelés, a WHO egyre kevésbé lát tisztán

A koronavírus terjedésének nyomon követésére szólította fel a nemzetközi közösséget az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója kedden Genfben tartott sajtókonferenciáján. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz arra hívta fel a figyelmet, hogy az ENSZ szakosított szervezete egyre kevésbé lát tisztán a tesztelések csökkenő száma miatt.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink