Ez történt 2015-ben – December

[ad 1]

Lassan itt az év vége. Portálunk december 31-ig felidézi a legfontosabb eseményeket, történéseket, amelyek Makón és a térségben történtek. Sorozatunk tizenkettedik részében decembert vesszük górcső alá. 

23468146

Amerikai foci Makón

A megyében másodikként Makón alakulhat amerikai focicsapat. Egy megbeszélést követően már megtartották első edzésüket is, ahol tizennégyen gyűltek össze. Bemelegítés után ismerkedtek a játékkal, felállásokat, ún. playeket gyakoroltak. A fiúk januárban egyesületet hoznának létre, 2016-ban edzőmeccsekkel készülnének a Szeged ellen, majd elindulnának az Aréna-kupán. A toborzás folyamatos.

20237256

Húsz fős társaság vert össze egy fiatalt a jéggyárnál

Egy ismerőse hívta bulizni a 18 éves Ágoston Csaba Dánielt. A szórakozóhelyen az áldozat egy kanapén ült, mikor szóváltásba keveredett néhány ott lévővel. Megkérdezték, ki hívta meg, erre mutatta a telefonszámot és a neveket, amire azt mondták, hogy nem ismerik. Ezt követően elmondása szerint felrúgták és elkezdték taposni a szerinte roma fiatalok.

Az incidenst követően már hazafelé tartó Csaba ekkor egy komolyabb felé induló tömeget látott.

– Mivel nem akartam, hogy a telefonomat összetörjék, elkezdtem futni. Utánam rohant több, mint húsz ember, kirúgták a lábamat, majd elkezdték rúgni a fejemet – mondta.

A sértett nem kívánt feljelentést tenni, bár ezt a kórházban megkérdezték tőle. Elmondása szerint nem azért, mert fél, hanem mert nem szerzett nyolc napon túl gyógyuló sérülést.

33412263

Kilenc makói úszó kapott Aranyjelvényt teljesítményéért

A szövetség is felfigyelt a Makói Úszó Klub versenyzőinek idei eredményeire, ennek köszönhetően többen Aranyjelvényt kaptak.

A jutalmazott versenyzők: Kothencz Petra, Varga Réka, Borka Panna, Siket Enikő, Novák Csongor, Süveg Merse, Székelyhidi Apor, Fülöp Bulcsú, Novák Bálint.

Mindezeken felül két úszónk az Év Sportolója díjat is átvehette. Kothencz Petra serdülő korosztályban (13 éves) és Fülöp Bulcsú cápa korosztályban (8 éves).

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

69 éve született Böhm György Jászai Mari-díjas színházi rendező, dramaturg.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink