Ez történt 2015-ben – Március

[ad 1]

Lassan itt az év vége. Portálunk december 31-ig felidézi a legfontosabb eseményeket, történéseket, amelyek Makón és a térségben történtek. Sorozatunk harmadik részében márciust vesszük górcső alá. 

62538451

Minden a helyén

Szinte mindenhol megtörténtek a személycserék márciusig az önkormányzati cégeknél, a városházán.

Nem álltak meg a vezetőknél, egyszerű dolgozókat is elküldtek, volt akit tizenkilenc év után: a főkertészt. A városi legenda szerint nem is értesítették, csak reggel tapasztalta, hogy már más ül az asztalánál, a székében. Úgy tudjuk, ugyanígy járt az önkormányzat előző rendszergazdája is: egyik reggel már nem tudott belépni az addig használt jelszavával.

A személyi változtatások úgy tűnik befejeződtek, beállt a rendszer.

68493996

Visszakerült az angyalos címer a Galambra

Nagy ünnepséggel avatták fel a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola homlokzatán azt a nagy, koronával ékesített, angyalok által közrefogott címert, amit az intézmény készíttetett a korábbi dísz mintájára.

Az építéskor, 1929-ben került fel az angyalos középcímer. Ezt az ’50-es évek elején leverték, megsemmisítették, majd az épület felújításakor az iskola vezetését elkezdte érdekelni a címer. Végül egy régi képeslapon találták meg, hogyan nézhetett ki.

Az alkotást Köböl Gábor bátonyterenyei címerkészítő mester munkáját dicséri. Elkészítése, felhelyezése félmillióba került és a költségeket az iskola állta.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

69 éve született Böhm György Jászai Mari-díjas színházi rendező, dramaturg.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink