Ez történt 2015-ben – Szeptember

[ad 1]

Lassan itt az év vége. Portálunk december 31-ig felidézi a legfontosabb eseményeket, történéseket, amelyek Makón és a térségben történtek. Sorozatunk kilencedik részében szeptembert vesszük górcső alá. 

44878678

Elvitték Ságvárit

Hosszas huzavona után elkerült Gerizdesről Ságvári Endre, kommunista ellenálló szobra. A Demokratikus Koalíció szerette volna elbúcsúztatni az alkotást, ám egyik reggel csak hűlt helyét találták a parkban.

A mű eltávolítását Zeitler Ádám képviselő (Jobbik) kezdeményezte, aki szerint ,,több mint húsz évvel a rendszerváltás után épp ideje, hogy egy antifasiszta-kommunista ellenálló szobra ne legyen közterületen.”

53129911

Nem lehet népszavazás a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásáról

Az Alkotmánybíróság döntése szerint még csak népszavazás sem lehet a férfiak 40 év munkaviszony után történő nyugdíjba meneteléről. A társadalomban nagy felháborodást váltott ez ki, hiszen aláírásukkal több ezren álltak ki a kezdeményezés mellett.

Közéjük tartozik a makói Gera István, aki 36 éve dolgozik három műszakban, emiatt komoly egészségügyi problémái vannak. Szerinte a megoldás az lehetne, ha legalább a három-műszakban dolgozóknak meglenne a lehetősége arra, hogy nyugdíjba mehessenek.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: Megszavazták az egészségügy átalakításáról szóló törvényt

A háziorvosi ellátást és a szakápolást is érintő módosítást fogadott el az Országgyűlés szerdán az egészségügyi törvényen – számolt be az MTI. A háziorvosi és a védőnői ellátást, az alapellátási ügyeletet és a szakápolást is érintő törvénymódosítást fogadott el az Országgyűlés 136 igen, 56 nem és 1 tartózkodó szavazattal.

Tovább »

A nap idézete

218 éve született Damjanich János (Jovan Damjanić, Staza, ma Horvátország) honvéd vezérőrnagy, az aradi vértanúk egyike.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink