Farkas Éva az ipari park fejlesztéséről tárgyalt

Bízunk benne, hogy volt eredménye a találkozónak, ugyanis jóformán több mint 8 éve nem jött új befektető a makói ipari parkba, pedig közművesítve van.

Makó polgármestere az ipari park ,,jelenlegi helyzetéről és fejlesztésének lehetőségeiről” tárgyalt tegnap Joó Istvánnal, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatójával, befektetés-ösztönzésért és kiemelt magyarországi nagybefektetések megvalósításáért felelős kormánybiztossal – erről beszámolt oldalán is.

Farkas Éva szerint az önkormányzat és a HIPA is elkötelezett abban, hogy új munkahelyeket teremtsenek a városban.

Legutóbb 2021 nyarán írtunk a makói iparkról, akkor már több mint 6 éve nem tudtak új befektetőt hozni Makóra. A makói ipari parkot 2019-ben 400 millió forintból fejlesztették. Ez javarészt közművesítést jelentett, de a kormány által támogatott multicégek közül egy sem jött a városba.

Zeitler Ádám önkormányzati képviselő már évekkel korábban felhívta rá a figyelmet, az önkormányzatnak sokkal aktívabban kellene fellépni az ipari parki területek értékesítése területén. Úgy vélte, a logisztika és a szállítmányozás területén ki lehetne használni a város határmenti fekvését.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink