Farkas Éva bizakodó a város 2021-es költségvetését illetően

Mondjuk egy évvel ezelőtt is magasztalták a költségvetést a fideszesek és hangulatkeltésnek tartották az ellenkező véleményeket, de végül mégis felfüggesztetten tudták csak elfogadni a térségben utolsóként, márciusban.

A polgármester csütörtök esti tájékoztatójában kifejtette: a város számlaegyenlegén 833 millió forint áll rendelkezésre, továbbá céltartalékként 119 millió forint van. Így az önkormányzat számláján 1 milliárd 659 millió forint van és a ,,kötelező feladatok ellátása optimálisnak mondható.”

Elhangzott, hogy 60 napon túli kifizetetlen állománya nincs az önkormányzatnak és hosszú lejáratú kötelezettsége sincs. A likviditási tervet követve, március 31-ig az adóbevételekkel és a jelenlegi helyzettel együtt 1 milliárd keretösszeg lesz a város működtetésére – vélte Farkas Éva.

Elárulta, az idei költségvetési terv jelenleg egyeztetés alatt áll az intézményekkel. Ezeket követően tudja megadni a teljes tájékoztatást róla.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

79 éve született Soltész Rezső, magyar énekes, dalszerző, szövegíró, lapkiadó.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink