Fokozódik a migrációs nyomás a szegedi bíróságon

[ad 1]

A tömeges bevándorlás ismét próbára teszi a Szegedi Törvényszéket.

A Szegedi Törvényszék Elnöke a Szegedi Járásbíróság büntető ügyszakos bírói és igazságügyi alkalmazottai számára meghosszabbított munkarendet írt elő, emellett az Országos Bírósági Hivatal Elnöke kirendelések útján gondoskodott arról, hogy más bíróságokról további bírák, bírósági ügyintézők és igazságügyi tisztviselők érkezzenek a feladatok ellátására a Szegedi Törvényszékre.

Mindezen intézkedéseknek köszönhetően a Szegedi Törvényszék zavartalanul, időszerűen, valamint a tőle elvárt és megszokott magas szakmai színvonalon látta el a tömeges bevándorlással kapcsolatos ítélkezési feladatokat, amely az alábbi számadatokat is ismerve igen nagy terhet rótt valamennyi, de különösen a büntető ügyszak dolgozójára.

A bírák 2015. szeptember 15. és 2016. február 7. között összesen 1322 darab tömeges migrációval összefüggésbe hozható ügyet intéztek, amelybe a határzár tiltott átlépése, az embercsempészés és a jogellenes tartózkodás elősegítése is beletartozik.

A 2016-os év eleji ügyforgalmi adatok ismét jelentős emelkedést mutatnak

Január 01. napjától január 31. napjáig összesen 198 fő ügyében hozott a bíróság ítéletet határzárral kapcsolatos bűncselekmény miatt és ezen adatokat is felülmúlta a februári érkezés, amely szerint a mai napig 192 fő ügyében került sor vádemelésre az előbb említett bűncselekményekkel összefüggésben, mely ügyek közül 166 fő vádlott büntetőjogi felelősségéről már döntést hozott.

Február 12-től a Szegedi Törvényszék illetékességi területén működő vidéki járásbíróságok büntető ügyszakos bírái, a Szegedi Törvényszék elsőfokú és másodfokú tanácsának tagjai is kirendelés útján eljárnak a határzárral kapcsolatos bűncselekmények elbírálásában.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink