Galamb József egyeteme is alapítványi fenntartásba kerülhet

Makó szülöttje az Óbudai Egyetem jogelőd intézményének hallgatója volt. A Jelen információi szerint a napokban az Információs és Technológiai Minisztériumban, közigazgatási államtitkári értekezleten tárgyalták két újabb egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem és az Óbudai Egyetem fenntartóváltásának kérdését. A lap szerint mindkét intézménynél az uniós források óriási mértéke volt a legmeggyőzőbb érv a modellváltás mellett.

Orbán Viktor miniszterelnök a hónap elején jelentette be, miszerint a következő egy-két esztendőben 1500 milliárd forintot folyatnak a magyar felsőoktatásba. Ennek forrása az Európai Unió helyreállítási alapja.

Ha az Óbudai Egyetem és a Budapesti Gazdasági Egyetem is bekerül az alapítványi fenntartású intézmények közé, mindössze két, széles képzési körrel rendelkező állami egyetem marad a magyar felsőoktatásba: az Eötvös Lóránd Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.

Galamb József három évet töltött az Óbudai Egyetemen (akkori nevén Budapesti Állami Felsőipariskolán). Gépész szakosztályon 24 tantárgyat tanult, és a gépszerkezettani gyakorlatokon kivétel nélkül jeles osztályzatot kapott.

A szegedi egyetemen zavaros körülmények között szavazták meg a modellváltást még január végén. Rovó László rektor először tévesen vezette fel, miről fognak szavazni. Szajbély Mihály, az Szegedi Tudományegyetem (SZTE) professzora a szavazás kezdete előtt jelezte, hogy szót kérne, azonban Rovó nem engedélyezte a hozzászólást.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink