Galamb József egyeteme is alapítványi fenntartásba kerülhet

Makó szülöttje az Óbudai Egyetem jogelőd intézményének hallgatója volt. A Jelen információi szerint a napokban az Információs és Technológiai Minisztériumban, közigazgatási államtitkári értekezleten tárgyalták két újabb egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem és az Óbudai Egyetem fenntartóváltásának kérdését. A lap szerint mindkét intézménynél az uniós források óriási mértéke volt a legmeggyőzőbb érv a modellváltás mellett.

Orbán Viktor miniszterelnök a hónap elején jelentette be, miszerint a következő egy-két esztendőben 1500 milliárd forintot folyatnak a magyar felsőoktatásba. Ennek forrása az Európai Unió helyreállítási alapja.

Ha az Óbudai Egyetem és a Budapesti Gazdasági Egyetem is bekerül az alapítványi fenntartású intézmények közé, mindössze két, széles képzési körrel rendelkező állami egyetem marad a magyar felsőoktatásba: az Eötvös Lóránd Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.

Galamb József három évet töltött az Óbudai Egyetemen (akkori nevén Budapesti Állami Felsőipariskolán). Gépész szakosztályon 24 tantárgyat tanult, és a gépszerkezettani gyakorlatokon kivétel nélkül jeles osztályzatot kapott.

A szegedi egyetemen zavaros körülmények között szavazták meg a modellváltást még január végén. Rovó László rektor először tévesen vezette fel, miről fognak szavazni. Szajbély Mihály, az Szegedi Tudományegyetem (SZTE) professzora a szavazás kezdete előtt jelezte, hogy szót kérne, azonban Rovó nem engedélyezte a hozzászólást.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

15 éve hunyt el Ács Károly (eredeti neve: Kovács Károly) Híd-díjas magyar költő, műfordító, szerkesztő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Legalább 25 támogatót keres a Makói Csípős

Oldalunk célja a 2015-ös megalapítás óta Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Ezek a célkitűzések veszélybe kerültek, így számítunk azon Olvasóink támogatására, akik fontosnak tartják, hogy működjön Makón kormányfüggetlen sajtóorgánum.

Tovább olvasom »