Gumicső, bútorok, zöldhulladék – lomtalanítás Makón

A napokban kezdődött a lomtalanítási program városunkban. A hónap végére minden utcát végigjárnak, bár akad olyan ház, ami elől nem kell elvinni semmit, hiszen a guberálók már megtették.

 85874806 00458426

Minden nap reggel hétkor kezdődik a gyűjtés, bútorokat, zöld-, fém-, fa-, papír- és műanyaghulladékot is elszállítanak – ez áll abban a tájékoztatóban, melyet eljuttattak minden háztartásba Makón a lomtalanítással kapcsolatban. A hulladék elvitele hétfőn kezdődött és jövő hét pénteken fejeződik be, minden nap más-más területet, utcát érintve. Ma az újvárosi részen gyűjtötték be.

A Gyöngy utcán lakó Csávás Sándor és felesége szerint hasznos ez a program, de lehetett volna később is. Lesznek még kerti munkáink, amiből sok szemét gyűlik majd össze, jó lett volna ha azokat is el tudják így vinni – árulták el. A nyugdíjas házaspár rossz gumicsöveket, kartondobozokat és zöldhulladékot rakott ki, remélik, hogy az utóbbit idén elviszik, hiszen tavaly itt felejtették őket.

A lomok kirakásával megjelentek a guberálók is, így van olyan ház, ami elől a kukások nem tudnak mit elvinni, megelőzték őket. A Csávás-családot nem zavarja a tevékenységük: – Néhányat láttunk az utcában, a többségük rá van szorulva, meg lehet őket érteni – fogalmaztak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink