Ha igazat mondott Gulyás Gergely, akkor minősített adatot hozott nyilvánosságra

A kancelláriaminiszter a mai Kormányinfón a kormánypárti sajtó részéről kérdést kapott a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz (MMM) érkező külföldi támogatásokkal kapcsolatban, amire egészen konkrétan minősített információt hozott nyilvánosságra – persze, amennyiben igazat mondott. Ha nem, akkor ,,csak” a legfontosabb parlamenti testület, a Nemzetbiztonsági bizottság munkájával kapcsolatban hazudott egy ordas nagyot.

A sajtótájékoztatón ugyanis egyrészt megállapította, hogy a ,,baloldali” pártok (tehát nem az MMM – a szerk.) törvényt sértettek (ez lehet persze lózung is – a szerk.), majd leszögezte, hogy szükség van az ügyben titkosszolgálati vizsgálatra. 

,,Hogy mennyire elkerülhetetlen a vizsgálat, azt jól bizonyítja, hogy a Nemzetbiztonsági bizottságban még a baloldal is megszavazta a vizsgálat megindítását”

– fogalmazott. 

Ezzel csak az a bökkenő, hogy a Nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésen tárgyalta a fideszes napirendi pontot, így ha az elhangzottakról tudomást is szerzett a fideszes politikus,

azt nem oszthatta volna meg a nyilvánossággal.

A Nemzetbiztonsági bizottság elnöke, Sas Zoltán az Alfahírnek adott korábbi interjújában is hangsúlyozta, nem tudja kommentálni azokat a kormányzati médiában megjelent híreszteléseket, melyek szerint a testület  titkosszolgálati vizsgálatot rendelt volna el az ellenzéki kampányfinanszírozás miatt. Hiszen azzal titkosított információt hozott volna nyilvánosságra. 

Molnár Zsolt, a bizottság MSZP-s tagja az ATV-nek arról beszélt néhány napja, hogy

,,itt nem vizsgálatról, hanem tájékoztatásról van szó, és nem titkosszolgálati eszközök alkalmazásáról, hanem arról, hogy a nemzetbiztonsági bizottságot rendszeresen tájékoztatják a nemzetbiztonsági szolgálatok az őket felügyelő államtitkár útján a kialakult helyzetről, a folyamatban levő információkról, tényekről, adatokról”.

A választási kampány során az MMM-nek juttatott 1,8 milliárdos külföldi támogatás kapcsán Fürjes Balázs államtitkár már az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálatának megindítását helyezte kilátásba az ellenzéki pártokkal szemben. Pedig az ÁSZ – papíron – szintén független intézmény.

Tehát egyelőre úgy állunk, hogy miközben egyetlen magyar hatóság sem állította azt, hogy az ellenzéki pártok bármilyen formában is megsértették volna a magyar törvényeket, ehhez képest a Fidesz és az Orbán-kormány a Nemzetbiztonsági bizottságot, a titkosszolgálatokat és az Állami Számvevőszéket is igyekszik csatarendbe állítani az egykori összefogással szemben.

A minősített adat védelméről szóló törvény szerint a nemzeti minősített adat:

,,a minősítéssel védhető közérdekek körébe tartozó, a minősítési jelölést az e törvényben, valamint az e törvény felhatalmazása alapján kiadott jogszabályokban meghatározott formai követelményeknek megfelelően tartalmazó olyan adat, amelyről – a megjelenési formájától függetlenül – a minősítő a minősítési eljárás során megállapította, hogy az érvényességi időn belüli nyilvánosságra hozatala, jogosulatlan megszerzése, módosítása vagy felhasználása, illetéktelen személy részére hozzáférhetővé, valamint az arra jogosult részére hozzáférhetetlenné tétele a minősítéssel védhető közérdekek közül bármelyiket közvetlenül sérti vagy veszélyezteti (a továbbiakban együtt: károsítja), és tartalmára tekintettel annak nyilvánosságát és megismerhetőségét a minősítés keretében korlátozza.”

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Változik a forgalmi rend a szegedi klinikáknál

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Északi-Klinikaparkjának területén, az épületek körül úttestfelújítás zajlik. A munka zavartalanságának biztosítása érdekében változik a forgalmi rend is – olvasható az egyetem oldalán.

Tovább »

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Makón is gyűjt szeretetcsomagokat az Alföldvíz

Az Alföldvíz az idei évben több olyan jótékonysági kezdeményezéshez csatlakozott, melyek szerény körülmények között élő Békés és Csongrád-Csanád megyei családoknak gyűjtenek adományokat. A beérkezett felajánlásokat továbbítjuk azoknak a szervezeteknek, akik megajándékozzák a rászoruló családokat – olvasható a szolgáltató honlapján.

Tovább olvasom »