Zajlik a Szent István téri pálya felújítása

Október első hetében megkezdődtek a munkák. Hogy mi garantálja, hogy nem fog úgy feljönni a borítás, mint eddig, azt nem tudjuk, mert az önkormányzat egy hete nem válaszol a megkeresésünkre. (A cikkben szereplő fotók október 3-án készültek.)

Némileg váratlanul, október elején kezdték el a felújítást. Azért váratlan, mert augusztus végén már a körzet képviselője, Czirbus Gábor is arra hívta fel a figyelmet, hogy már fél éve hozzá kellett volna fogni. A munkálatok kapcsán megkeresésünkre az alábbiakat közölte október 4-én:

,,A tegnapi nap folyamán én is észleltem a munkák kezdetét. Az elmúlt héten kaptam egy rövid tájékoztatást e-mail-ben, hogy ezen a héten elkezdik a munkálatokat. Műszaki leírást nem kaptam a tájékoztatásban. Tudomásom szerint 2022 januárjában a költségvetés tervezésnél kért az önkormányzat árajánlatot a kivitelezésre, az akkori műszaki tartalom alépítményből és borításból állt. A kivitelezés részleteivel kapcsolatban bővebb felvilágosítást a Műszaki Csoport tud adni.”

Ennek megfelelően az önkormányzat Műszaki csoportjánál érdeklődtünk, pontosan milyen munkák történnek; hogyan akadályozzák meg, hogy ne jöjjön úgy fel a borítás, mint eddig és mikor lesz kész a felújítás. Választ azonban múlt hét óta nem kaptunk.

Az elfogadott költségvetés szerint a rekonstrukció 18 millió forintba kerül.

A pályáról júniusban is írtunk. Már akkor is hiányzó, vagy éppen több helyen felváló rekortán borítással találkozhattunk. A küzdőtér pedig nem olyan régi, hét éve a SZIGNUM nyolcadikosai avatták fel. A probléma az, hogy az eredeti betonpálya és az új borítás elválik egymástól, 2016 óta állandóan.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Változik a forgalmi rend a szegedi klinikáknál

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Északi-Klinikaparkjának területén, az épületek körül úttestfelújítás zajlik. A munka zavartalanságának biztosítása érdekében változik a forgalmi rend is – olvasható az egyetem oldalán.

Tovább »

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább olvasom »

Makón is gyűjt szeretetcsomagokat az Alföldvíz

Az Alföldvíz az idei évben több olyan jótékonysági kezdeményezéshez csatlakozott, melyek szerény körülmények között élő Békés és Csongrád-Csanád megyei családoknak gyűjtenek adományokat. A beérkezett felajánlásokat továbbítjuk azoknak a szervezeteknek, akik megajándékozzák a rászoruló családokat – olvasható a szolgáltató honlapján.

Tovább olvasom »