Hagyományos ételek készülnek Limaránál karácsonykor

[ad 1]

A karácsony a közös együttlétek, beszélgetések mellett a családi ebédekről, vacsorákról is szólnak. Utóbbi kapcsán megkérdeztük Libor Máriát, alias Limarát, hogy mi készül majd az asztalra. 

52228450

A gasztroblogger szentestére hagyományos menüt készít: halászlé, majd kifilézett rántott hal mandulás, vagy diós bundában, mellé valamilyen saláta lesz, a legesélyesebb a majonézes krumpli.

Desszertnek bejglit és aprósüteményt szolgál fel a családnak.

December 25-én bő családi körben tartják az ünnepeket. Ekkor gyöngyös húsleves lesz házi csigatésztával, ezt követően töltött káposzta és sült kacsa lesz terítéken, fánkkal és csirkemelltortával.

Aki tud enni a két ünnep között az tésztaféléket, spenótot, salátákat és hasonló ,,lightos” fogásokat kaphat. Év végén Limara bőrös malacot süt, párolt káposztával és burgonyával, vagy hidegtálakat készít, még nem döntötte el.

süti 1565

Limarának nem rég jelent meg a harmadik könyve, 72 recepttel a világ körül címmel, melyben nemzetközi kenyér- és péksütemény receptek találhatók. Makón mindkét könyvesboltban és a borházban is megvásárolható.

Sokan nem tudják a gasztrobloggerről, de ő ezt hobbiszinten kezdte el, először nyolc évesen főzött, hogy otthon segítsen. A kenyérsütésbe és a kelt tészta készítésbe 10-11 éve vetette bele magát.

[ad 2]

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink