Hamarosan elkészül a makói kézilabdacsarnok – vajon ezt is bezárják?

Év elején kezdték el építeni az újvárosi csarnokot 1,3 milliárd forintos kormányzati támogatásból. A tervek szerint 2023 tavaszán adják át – derül ki a Makói Hírek c. önkormányzati lapból. A múlt héten bejelentett megszorítások miatt több aggódó véleményt is írtak Farkas Éva Erzsébet oldalára, egy lakos szerint ,,egy időpontban lesz az átadás és a bezárás.”

Az önkormányzati újságban ismertetik: egy közel 1800 négyzetméter hasznos alapterületű kézilabda munkacsarnok készül el 20×40-es pályával, 150 fős lelátóval, öltözőkkel, edzőteremmel. A lapban hozzáteszik: mivel a csarnok a Szikszai iskola szomszédságában épül, így a kihasználtsága maximalizálva lesz.

A cikk utolsó része már csak azért is rendkívül cinikus, mert ez a helyzet áll fent a József Attila Gimnázium és a sportcsarnok esetében is: a napközbeni testnevelés órák miatt ki van használva az épület. Ezt írta felül könnyedén a képviselő-testület fideszes többsége, amikor a csarnok bezárásáról döntött – mindezt úgy, hogy több pedagógus is van a testületben.

Az újvárosi csarnok munkálatairól beszámolt a polgármester is hétfőn. A hozzászólóknak a sportlétesítmények bezárása jutott eszébe. Íme a legérdekesebb hozzászólások:

,,Ezt is zárjátok be!!! Háború van a szomszédba!!!”

,,Ismerve a makói önkormányzat tendenciáját, az átadás és bezárás egy időpontban lesz. Etetni kell valamivel a makói népet, de hogy már a gyerekeket is!!! Gratulálok!!!!”

,,Ezt most nem értem…miért építenek ilyen létesítményt, ha nem lesz aki játszon benne?”

,,Gratulálok a Makó FC megszüntetéséhez”

Felújították, hogy utána elbontsák

Kalandosan indult a csarnok élete. A Justh Gyula utcai közösségi épületet 2017 februárjában újította fel az önkormányzat 3,2 millió forint saját forrásból. Kiderült, hogy a Szikszai György Református Általános Iskola betonpályájának helye nem elég az új épülethez és mivel nem volt más megoldás, el kellett bontani a ’70-es években épült ingatlant, ami pedig már 50 millió forintba került.

Mivel állami magasépítési beruházásról van szó, többe került, mint 700 millió forint és megvalósítás közbeszerzési eljárás 2019. január 1. előtt nem indul el, ezért a kivitelezés lebonyolítását elvették a makói önkormányzattól. A Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. előbb kiírta a közbeszerzést, majd visszavonta azzal a tájékoztatással, hogy a kiviteli tervek módosítása szükséges.

A munkát végül hat ajánlattevő közül a békéscsabai székhelyű Galéria Invest Kft. nyerte el.

A Justh Gyula utcai csarnoknak valójában már évek óta állnia kellene.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink