Hat évet ért a 9 kilogramm kábítószer

Apróbb módosításokkal helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla a kábítószer birtoklásának bűntette miatt N. R. ellen indított büntetőügyben az I. fokú ítéletet. Így a vádlott jogerős büntetése 6 év 9 hónap szabadságvesztés és 7 év, Magyarország területéről történő kiutasítás lett.

86675009

A korábban büntetlen előéletű vádlott 2014. február 4-én hajnalban lépett Szerbiából magyar területre a röszkei határállomáson. A vádlott által vezetett autóban, a gépjármű hátsó üléstámlája és a csomagtartóba telepített gáztartály között kialakított rejtekhelyen összesen 10 darab csomagban marihuánát (kannabisz) hozott be az országba, tudva arról, hogy az kábítószer és a kocsiban van elrejtve. A kábítószert a vámosok megtalálták.

A vádlottnak a kábítószert a magyar-osztrák határ ausztriai oldalára kellett volna szállítania, ezért az eljárás során ismeretlenül maradt megbízója a vele szemben korábban keletkezett 5000 eurós adósságát elengedte volna. A vádlott által használt autót és mobiltelefont a megbízó vásárolta a vádlott részére a bűncselekmény végrehajtásához.

A vádlott az eljárás során bűnösségére is kiterjedő, feltáró jellegű beismerő vallomást tett.

(Szegedi Bíróság sajtóosztály, fotó: illusztráció)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

79 éve született Cseh Tamás, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar zeneszerző, énekes, színész, előadóművész, rajztanár.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink