,,Nagy népszerűségnek örvend a közfoglalkoztatotti program”

Ezt dr. Juhász Tünde kormánymegbízott mondta a ma délelőtti makói sajtótájékoztatóján. Látogatásának apropóját az adta, hogy itt folytatódott a megyei munkaügyi roadshow. A fórumon ismertették, hogy a közfoglalkoztatottakat, hogyan lehet bevonni idénymunkákba, illetve mezőgazdasági, munkajogi szabályokról volt szó.

37593870

 

Jelentős az olyan munkakeresők száma, akiknek a munka világába való elhelyezkedésük a közfoglalkoztatás révén oldható meg – mondta dr. Juhász Tünde kormánymegbízott. Nyár közepe óta van rá lehetőség, hogy szüneteltessék ezt a foglalkoztatási módot és idénymunkákban próbálhassák ki magukat a dolgozók. – Előnye, hogy több bért vihetnek haza és szigorúbb körülmények között dolgozhatnak. Jellemzően a mezőgazdaságban és az építőiparban helyezkedhetnek el, Makón nagy érdeklődés lehet – tette hozzá.

90257273

A munkáltatóknak október 31-ig kell jelezniük a Járási Hivatal felé, hogy jövőre milyen időtartamra és hány főt szeretne idénymunkában alkalmazni.

2015-ben a közfoglalkoztatotti bér havi nettó 51.847, a szakképesítést igénylőknél 66.469 forint.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

69 éve született Böhm György Jászai Mari-díjas színházi rendező, dramaturg.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink