Hazudott a TV2 a Jobbikról és nem akarják végrehajtani a bírósági ítéletet

A Jobbik két esetben is végrehajtási eljárást volt kénytelen indítani a fideszes TV2-vel szemben, mert a szokás szerint jogerősen elvesztett sajtópereik után nem hajlandóak beolvasni a bíróság által elrendelt helyreigazítást – közölte az ellenzéki párt csütörtökön.

Közleményükben azt írták, a TV2 Tények című híradójának kellene helyreigazításokat közölnie azt követően, hogy a bíróság is kimondta:

hazudtak abban, hogy a 2018-as őszi kiskőrösi frakcióülésen az ott lévők megünnepelték a Sargentini-jelentést, és koccintottak Soros egészségére, ahogy hazudtak abban is még 2019-ben, hogy a Jobbikban Soros tanácsadói megtiltották a magyaros ruhák viselését, és hogy Jakab Péter emiatt nem hord ilyeneket.

A bíróság tehát megállapította a módszeres hazudozást, de a Fidesz propagandatelevíziója eddig nem volt hajlandó eleget tenni a kötelezettségének – azaz beismerni nézőinek a permanens félretájékoztatást – írták, egyben a több száz hasonló sajtóper folytatásaként ez is rámutat arra a technikára, hogy a kormánypárti sajtó szándékosan úgy terjeszt hazugságokat a választási kampányokban, hogy tudják, arról a bíróságok csak évek múlva fognak dönteni, amikor már nem számít.

A végrehajtás, – ami ilyenkor következik, – végső esetben akár rendőrséggel is kikényszeríthető lesz, ahogy az is, hogy a fideszes lakájmédia végre igazat mondjon, bármennyire is távol áll tőlük ez – olvasható a Jobbik közleményében.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink