Nem jogerős: 7 év fegyházat kapott a makói férfi, aki prostituáltnak küldte el párját

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően a bíróság helybenhagyta a letartóztatást fenntartó határozatát egy 40 éves makói elkövetőnek az ügyében. A férfit a Makói Járásbíróság nem jogerősen számos bűncselekmény mellett kitartottság bűntette miatt – mint erőszakos többszörös visszaesőt – 7 év 6 hónap fegyház fokozatú szabadságvesztésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélt – közölte az ügyészség pénteken.

A férfi ellen azért indult büntetőeljárás, mert 2017-ben megélhetését egyéb jövedelem hiányában az élettársa által végzett prostitúciós tevékenységből származó bevételből biztosította. 2017 márciusa és júniusa között a sértettnek a rendszeresen végzett szexuális cselekményekből legalább 600.000 forint bevétele származott, amelyből a terhelt legalább 480.000 forintot megszerzett.

A férfi a vele közös háztartásban élő sértettet túlnyomórészt pénzszerzés érdekében rendszeresen bántalmazta, előfordult, hogy a sértett kiskorú gyermekeinek jelenlétében ájulásig verte.

Miután a sértett Ausztriában folytatta prostitúciós tevékenységét, a vádlott őt telefonon azzal kereste meg, hogy amennyiben nem jön haza vagy nem küldi haza az általa keresett pénzt, megöli a sértett gyermekeit. Ezzel összefüggésben többször zaklatta a sértett lányát is. A vádlott a sértettel fennálló élettársi kapcsolata idején agresszív viselkedésével, állandó feszültségkeltő magatartásával súlyos mértékben veszélyeztette a sértett kiskorú gyermekeinek testi, lelki és erkölcsi fejlődését. A terhelt tagadta, hogy a sértettet bántalmazta volna és a pénzét elvette volna.

Az elsőfokú ítélettel szemben az ügyészség a büntetés súlyosítása, a vádlott és védője bűncselekmény hiánya okából történő felmentés végett fellebbezett.

Az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Törvényszék felülvizsgálta a vádlott letartóztatásának indokoltságát, és azt továbbra is fenntartotta. A vádlott ezen döntéssel szemben is fellebbezést jelentett be.

A Szegedi Ítélőtábla egyetértve a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával, megállapította, hogy a vádlott vonatkozásában a kiszabott szabadságvesztés hosszú tartamára figyelemmel változatlanul fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Emellett a vádlott erőszakos többszörös visszaesői minősége, cselekményeinek másik büntetőeljárás hatálya alatti – részben folytatólagos – elkövetése miatt esetében a bűnismétlés veszélye is fokozott.

Az ítélőtábla határozatával a törvényszék letartóztatás tárgyában hozott végzése véglegessé vált.

A vádlott bűnössége kérdésében a Szegedi Törvényszék hoz másodfokú határozatot.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink