Időt nyertek a Bajza utcai lakáskárosultak

[ad 1]

A Szegedi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte a keretjelzáloggal terhelt ingatlanok ügyében hozott ítéletet lényeges eljárási szabálysértésre hivatkozva. Szóbeli indoklásban egyébként elhangzott, hogy a Raiffeisen Bank követelése jogos…

A bírónő kifejtette: lényeges eljárási szabálysértés történt, L. Gábor cége felszámolás alatt állt a bírósági tárgyalás idején, és a csődtörvény szerint a felszámolás kezdőidőpontjától a gazdálkodószervezet vagyonával kapcsolatos nyilatkozatot kizárólag a felszámoló tehet. Lényegében új megbízást kellett volna kapnia az érintett ügyvédnek.

Ezzel időt nyertek a három makói és a tizenhét szegedi társasház lakói, ám nem sok remény maradt, hiszen elhangzott, hogy a bank, mint felperes követelése jogos és csak a teljes összeg megfizetését tudják elfogadni.

A megismételt eljárás valószínűleg az eddigieknél rövidebb ideig fog tartani, a bírónő által hivatkozott eljárási hiba egyszerűen javítható.

Az előzményekről bővebben itt.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,A vakot (…) átvezetik az utcán, a bénán is segítenek, de a dadogóst mindenki csak kiröhögi.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink