Így nézheti eltűnt tévécsatornáit újra

Az elmúlt napokban kígyózó sor állt a Telekom makói irodájában, mindenki az eltűnt kábeltévé csatornái miatt érdeklődött. A megyében szeptember 15-én lekapcsolták az analóg sugárzást, a megoldás egy új tévé vagy egy átalakító beszerzése. 

81084211 27500837

Több helyen olvasni, hogy egy átalakító ingyen jár azoknak, akiknek eltűntek a csatornái, ám ez csak részben igaz. Azok kapnak egy darabot díjmentesen, akik az analóg alapszolgáltatás előfizetői – tudtuk meg a Telekom munkatársától. Egy konverter ára egyébként 9.000 forint, egy háztartás maximum kettőt birtokolhat.

Az elmúlt napok rohama miatt az üzletben kifogyóban van az eszköz, ezért célszerűbb a szolgáltató honlapjáról megrendelni. Az átalakító kapcsán még fontos megemlíteni, hogy SCART csatlakozóval lehet a televízióval összekötni.

A Makói Városi Televízió 2013-ban indította el digitális sugárzását. A napokban új frekvenciára kerültek, egy keresést követően látható az adásuk, akárcsak az országos közszolgálati televízióké.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: Módosították a mérgező gyárakról szóló kormányrendeletet, de nem zárták ki az akkugyárakat

A múlt héten a kormány a háborús veszélyhelyzetre hivatkozva elrendelte, hogy a környezetvédelmi hatóság a jogsértés megszüntetése érdekében határozathozatal helyett környezetvédelmi hatósági szerződést köthet az adott céggel. Azóta pontosították a rendeletet, de az akkumulátorgyárakat továbbra sem zárták ki.

Tovább »

A nap idézete

164 éve született Benedek Elek, magyar újságíró, író, országgyűlési képviselő, „a nagy mesemondó”.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink