Múzeumpedagógiai tanévnyitó, jégkorszaki díszletek között

Ma délután Makón is megnyitották a múzeumpedagógiai tanévet. Júniusig a muzeológusok próbálnak minél több múzeumi programot beépíteni a tanmenetbe. Az évnyitón előadások, kerekasztal beszélgetés és éjszakai tárlatvezetés volt óvónők részére.

54831988

2003 óta rendezik meg a Múzeumok Őszi Fesztiválját, 2006 óta ennek kezdő rendezvénye a múzeumpedagógiai tanévnyitó, Makón pedig három éve vesznek részt a felhívásban. Idén óvodapedagógusokat is hívtak az évnyitóra. – Jellemzően általános- és középiskolások jelentkeznek a programokra, szeretnénk ha a legkisebbek is jönnének – árulta el Badicsné Szikszai Zsuzsanna, múzeumigazgató.

94549604 00920234

Ha fizikailag is megmutatják akkor jobban megmarad és nem csak a tárgyakról van szó, hanem játékokról, feladatokról, amikkel a gyerekek észrevétlenül új információkhoz juthatnak – ismertette a múzeumpedagógia lényegét Csizmadiáné Lipták Mária, a Múzeumi Oktatási és Képzési Központ (MOKK) megyei koordinátora. A szakember szerint az iskolai tanmenetben idő és lehetőség sincs arra, hogy játszva tanuljanak a diákok, míg egy múzeumban rendhagyó tanóra keretében ez adott.

A makói múzeumban jövő hónapban földrajzórát tartanak az éghajlatváltozásról, a Magyar Festészet napjához kapcsolódóan lesznek programok, október 19-ig rajzpályázatot hirdettek, október 23-hoz kapcsolódóan vetélkedő lesz, majd novemberben nyit az újabb kiállítás.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Száznegyven megkezdett tanév, 140 cseresznyefa

A Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskolában a száznegyvenedik tanévet kezdték meg szeptemberben. Ennek alkalmából ugyanennyi csemetét ültetnek el különböző intézményeknél. Ennek első állomása szerdán volt Maroslelén, a helyi iskola és óvoda udvarán.

Tovább »

Jobbik: Orbánék sunyiban legalizálták a választási csalást

Egy salátatörvénybe csomagolva Orbánék ismét egy merényletet hajtottak végre a jogállam ellen. A lakosság adminisztrációs terheinek csökkentésére hivatkozva – pontosabban ennek álcája mögött – legalizálták a voksturizmust – hívja fel a figyelmet közleményében az ellenzéki párt.

Tovább »

150 benzinkutat ellenőrzött egy nap alatt a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn megkezdte a benzinkutak ellenőrzését, az első nap mérlege pozitív, egyetlen üzemeltető se követett el jogszabálysértést – tájékoztatta Tállai András az MTI-t.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink