Így pusztul az egykori idegosztály

Tizenegy éve áll üresen az egykori idegosztály épülete a Lonovics sugárúton. A kerítés több helyen rossz állapotban van, ezeket még az ősszel helyreállítják, az épület hasznosítására nincs konkrét terv. 

02792347

Több mint száz évvel ezelőtt eklektikus stílusban épült az egykori idegosztály épülete, mely működött árva-, majd szeretetházként, fegyverraktárként, majd csendőriskola laktanyaként, 1940-től pedig az egészségügyé lett. Napjainkban jelenleg kihasználatlan, több helyek omlik a vakolat, szemét van bedobálva, szerencsére az udvarán található füvet le szokták vágni.

46836934

A létesítmény Tinódi utca felőli kerítése szintén borzasztó állapotban van, a beton elemek szétmálltak, így egyre több helyen látszódnak ki a kerítés vasból készült belső elemei, amik a járdára néznek. A problémákat jelezte az önkormányzat felé Zeitler Ádám települési képviselő (Jobbik), aki elmondta portálunknak, hogy a polgármesteri hivatal válasza szerint az őszi munkák keretében teszik biztonságosabbá a kerítést.

07091500

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,A vakot (…) átvezetik az utcán, a bénán is segítenek, de a dadogóst mindenki csak kiröhögi.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink