Ilyen ország nincs: 7 év börtönt kapott a tulajdonát védő ,,fagyállós gazda”

Ebből a kis pincéből lopták ki rendszeresen a bort

Hét év börtönt szabtak ki arra a vácszentlászlói férfira, aki 2013 októberében fagyállót töltött a meggyborába, mert megelégelte, hogy folyamatosan lopnak belőle a portájára betörők. Az egyik tolvaj néhány nappal később meghalt a mérgezésben. 

A Budapest Környéki Törvényszék első fokon több emberen elkövetett emberölés kísérlete, valamint több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés miatt mondta ki bűnösnek V. Pált, a szerdai ítélet 7 év letöltendő börtönbüntetés, amit legjobb esetben 4,5 évre lehet csökkenteni. A védelem fellebbezett.Hét év börtönt szabtak ki arra a vácszentlászlói férfira, aki 2013 októberében fagyállót töltött a meggyborába, mert megelégelte, hogy folyamatosan lopnak belőle a portájára betörők. Az egyik tolvaj néhány nappal később meghalt a mérgezésben.

Noha az elsőfokú ítélet szerint emberölés történt, valójában az áldozat a lopott bor elfogyasztása után szintetikus kábítószert is fogyasztott, ezért amikor a fagyálló tünetei jelentkeztek rajta, azt hitték, az ital és a kábítószer hatásáról van szó, és csak későn vitték kórházba.

Az elítélt férfi állítja, hogy nem akart megölni senkit, csupán hashajtó hatása miatt „meg akarta leckéztetni” azokat, akik rendszeresen bemásztak a kertjébe, és elvitték a pincében tárolt bort. Ráadásul portája olyan “közkedvelt” volt, hogy még a haláleset után is be akartak törni hozzá.

közvélemény jelentős része úgy tekint az ügyre, mint az igazságszolgáltatás és a jogszolgáltatás közti párharcra, hiszen egy saját tulajdonát védő ember védekezésébe halt bele egy rossz előéletű, kábítószer- és alkoholfüggő tolvaj. Ám ezzel hiába lepleződött le egy egész bűnbanda, a törvény ökle mégis a borosgazdára csapott le, ami hét év börtönt jelentett.

Ilyenkor kellene elgondolkodni azon, hogy miért is alacsony az igazságszolgáltatásba vetett hit…


Ma a magyar emberek okkal érezhetik, hogy az állam nem védi meg őket, de elveszi az önvédelem lehetőségét is. Ha pedig valakinél elszakad a cérna, és a tulajdonának sorozatos fosztogatása után egy elkeseredett, jogon túli lépésre szánja el magát, az a lehető legszigorúbb büntetésre számíthat” – reagált a hírre Staudt Gábor jobbikos frakcióvezető-helyettes. Tovább ->


Ha a borosgazdaként elhíresült, de valójában kertépítő férfinál készített riportunkra is kíváncsi, kattintson ide.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink