Indítványozták a makói nő letartóztatását, aki álhirdetésekkel 2 millió forintot szerzett

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a nőnek, akit a nyomozó hatóság több mint 70 rendbeli internetes csalás elkövetésével gyanúsít.

A megalapozott gyanú szerint a nő 2022. áprilisától egy ismert hirdetőportálon, álneveken különböző kertészeti és egyéb termékeket kínált eladásra. Az online hirdetésekre az ország minden tájáról, 73 vásárló jelentkezett, akik 8.000 és 75.000 forint közötti összegeket utaltak át a gyanúsított számlájára. A nő a hirdetett termékeket vevőinek azonban sosem küldte meg, kizárólag a vételárak megszerzése érdekében tette fel a hirdetéseket.

A gyanúsított a fenti módszerrel, egy év leforgása alatt a sértettektől összesen több, mint kétmillió forintot csalt ki, melyet megélhetésére fordított.

A járási ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás miatt a gyanúsított letartóztatásának elrendelését a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés ténye és veszélye alapján indítványozta.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a terhelt letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte. Végzését az ügyészség tudomásul vette, míg az ellen a védelem fellebbezést jelentett be, így az nem vált véglegessé.

Az őrizetbe vételről készült felvételt itt lehet megnézni.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap képe

Így szeretne Makó fürdőváros lenni: derékig érő gazzal találkozhatnak a turisták (és a helyiek) a Hagymatikum mögött.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap képe

Így szeretne Makó fürdőváros lenni: derékig érő gazzal találkozhatnak a turisták (és a helyiek) a Hagymatikum mögött.

Tovább olvasom »