Informatikai hiba okozott problémát a makói ,,nagypostán”

Múlt héten többen panaszkodtak és mi is személyesen tapasztaltuk, hogy akadozik a makói 1-es posta működése. Megkerestük a Magyar Postát, akik elismerték, hogy probléma állt fent, de elmondásuk szerint péntek délutánra elhárították.

Egy állam attól “erős”, hogy stabil, kiszámítható, jó minőségű közszolgáltatásokat biztosít az emberek számára. Ma reggel szerettem volna a makói postán feladni egy fontos hivatalos küldeményt. Beálltam a várakozók sorába nyitás előtt tíz perccel. Néhány perc múlva kijött egy hivatalnok és közölte, hogy informatikai hiba miatt nem nyitnak ki, csak a kézbesítendő levelek átvételére van mód. A közelmúltban is előfordult hasonló eset

– számolt be róla közösségi oldalán szerda reggel Dr. Török Miklós, megyei önkormányzati képviselő (DK). Másnap hasonló problémára hívta fel a figyelmet:

A makói nagyposta rendszere ma reggel is összeomlott. Csekkel senki ne próbálkozzon, főleg ha kártyával fizetne.

Pénteken a kora délutáni órákban mi is hasonló problémába ütköztünk. Egy órával később azonban tudtunk fizetni csekket készpénzzel.

Még péntek este levélben megkerestük a Magyar Posta kommunikációs osztályát, akik ma délután válaszoltak. Közlésüket változtatás nélkül mutatjuk:

Makó 1 postán az Ön által írt időszakban valóban volt fennakadás a szolgáltatás ellátásában. A múlt héten informatikai hiba miatt többször is akadozott és leállt a postai kiszolgálást biztosító informatikai rendszer, emiatt a hiba elhárításáig a posta a küldemények postai átvételét manuálisan végezte.

 

A postai szabályzat szerint ilyenkor az érintett szakterületek értesítése mellett az ügyfelek tájékoztatásának is mielőbb meg kell történnie, a posta ezt megtette: jól látható helyen tájékoztatót helyezett el.

 

A hibát a szakemberek május 15-én a délutáni órákra teljesen elhárították, így a posta azóta a megszokott nyitvatartási idővel és szolgáltatási körrel áll az ügyfelek rendelkezésére.

 

A kellemetlenségek miatt ezúton is elnézést kérünk ügyfeleinktől.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

📺 A Szent Korona előtt tett esküt a Jobbik frakciója

Nemzeti néppártként a Szent Koronára tett esküvel kezdjük a szolgálatot. Ennél erősebb kötelem nincs. Esküszegők nem leszünk! – írta hétfőn Jakab Péter ahhoz a Facebookon megjelent videóhoz, melyen a tízfős Jobbik-frakció eskütétele látható.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Négy éve nyílt a Széchenyi téri Pingvin patika Makón

A Széchenyi téri Pingvin patika (elődje a Korzó gyógyszertár) nemsokára négy éve működik Makó belvárosában.A kis patikából egy nagyobb tágasabb gyógyszertár lett, ahol jelenleg egy szakgyógyszerész, egy gyógyszerész és négy szakasszisztens dolgozik. A gyógyszertár részt vesz a Makó és környékét ellátó ügyeleti és készenléti rendszerben is – olvasható az áprilisi Pingvin magazinban.

Tovább olvasom »