Informatikai hiba okozott problémát a makói ,,nagypostán”

Múlt héten többen panaszkodtak és mi is személyesen tapasztaltuk, hogy akadozik a makói 1-es posta működése. Megkerestük a Magyar Postát, akik elismerték, hogy probléma állt fent, de elmondásuk szerint péntek délutánra elhárították.

Egy állam attól „erős”, hogy stabil, kiszámítható, jó minőségű közszolgáltatásokat biztosít az emberek számára. Ma reggel szerettem volna a makói postán feladni egy fontos hivatalos küldeményt. Beálltam a várakozók sorába nyitás előtt tíz perccel. Néhány perc múlva kijött egy hivatalnok és közölte, hogy informatikai hiba miatt nem nyitnak ki, csak a kézbesítendő levelek átvételére van mód. A közelmúltban is előfordult hasonló eset

– számolt be róla közösségi oldalán szerda reggel Dr. Török Miklós, megyei önkormányzati képviselő (DK). Másnap hasonló problémára hívta fel a figyelmet:

A makói nagyposta rendszere ma reggel is összeomlott. Csekkel senki ne próbálkozzon, főleg ha kártyával fizetne.

Pénteken a kora délutáni órákban mi is hasonló problémába ütköztünk. Egy órával később azonban tudtunk fizetni csekket készpénzzel.

Még péntek este levélben megkerestük a Magyar Posta kommunikációs osztályát, akik ma délután válaszoltak. Közlésüket változtatás nélkül mutatjuk:

Makó 1 postán az Ön által írt időszakban valóban volt fennakadás a szolgáltatás ellátásában. A múlt héten informatikai hiba miatt többször is akadozott és leállt a postai kiszolgálást biztosító informatikai rendszer, emiatt a hiba elhárításáig a posta a küldemények postai átvételét manuálisan végezte.

 

A postai szabályzat szerint ilyenkor az érintett szakterületek értesítése mellett az ügyfelek tájékoztatásának is mielőbb meg kell történnie, a posta ezt megtette: jól látható helyen tájékoztatót helyezett el.

 

A hibát a szakemberek május 15-én a délutáni órákra teljesen elhárították, így a posta azóta a megszokott nyitvatartási idővel és szolgáltatási körrel áll az ügyfelek rendelkezésére.

 

A kellemetlenségek miatt ezúton is elnézést kérünk ügyfeleinktől.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

33 éve hunyt el Csanádi Imre, költő, író, műfordító, balladagyűjtő; publicista, szerkesztő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink