Ingyenes lesz az elhagyott iratok pótlása

Újabb jobbikos javaslatot valósít meg a Fidesz azzal, hogy ingyenes lesz az eltulajdonított okmányok pótlása – közölte Farkas Gergely frakcióvezető-helyettes vasárnap. 

A kiadott közlemény szerint a Jobbik üdvözli, hogy végre a Fidesz is felismerte a személyes iratok, okmányok pótlása körüli visszásságokat, és a jövőben teljesen ingyenes lesz a legtöbb okmány igénylése és pótlása, ide értve azon esetet is, amikor valaki lopás vagy rablás áldozatává válik.

Az ügy előzménye, hogy a Jobbik 2014 júniusában határozati javaslatot nyújtott be, amellyel első körben azt kívánták elérni, hogy azok részére, akik lopás vagy rablás áldozatául esnek, ne csak a személyi igazolvány és lakcímkártya, hanem a jogosítvány, az adókártya, a TAJ-kártya és a diákigazolvány pótlása is illetékmentesen igényelhető legyen.

Ezt akkor még nem támogatta a fideszes többség, most viszont saját indítványként beállítva mégis megcsinálják.

(alfahir.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Makói orvosprofesszort tüntettek ki a Westminster Apátságban

A makói születésű, jelenleg Londonban élő Lantos Péter (született Leipniker Péter) orvosprofesszor szeptember 27-én a Westminster Apátságban vette át a királynő képviseletében megjelent Sir Kennet Olisától a Brit Birodalmi Érdemrendet (BEM) a holokauszt oktatásáért és tudatosításáért végzett szolgálataiért – adta hírül privát oldalán Urbancsok Zsolt, makói főlevéltáros.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink