Ismét elhangzott, az orvoshiány miatt nincs szülészet Makón

A szerdai testületi ülésen rövid tájékoztatást adott a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója a makói kórházról. Akárcsak nyáron, most is elmondta, hogy munkaerő hiány miatt nincs fekvő szülészet-nőgyógyászati osztály és pszichiátria.

– Szívesen adok tájékoztatást, de az egészségügy a politikai célkeresztjében van – így kezdte felszólalását dr. Kallai Árpád. Rátért arra, a védőoltásoknak köszönhetően kijöttünk a covidból, az ellátást tekintve már meghaladták a 2020-as számokat és lassan elérik a vírus előtti, 2019-es adatokat. Sőt, az egynapos sebészeten már a 2019-es ellátási számokat is átlépték.

Elismételte, a környékünkön is humánerőforrás tapasztalható, ezért nem indultak újra Makón a szünetelő osztályok. Ennek ellenére nőtt az orvosok száma az intézményben, több pályakezdő is van. Az ápolók száma növekedésnek indult, pedig a szolgálati jogviszony átalakításakor sokan féltek, de végül minimális lemorzsolódás volt a főigazgató szerint.

Kérdésre válaszolva Kallai közölte, nem sorvasztásra, bezárásra törekednek Makón, éppen ezért nem szűnt meg véglegesen a szülészet-nőgyógyászat és a pszichiátria, hanem szünetelnek az osztályok. Úgy látja, ez nem helyi sajátosság, nem népszerű a nőgyógyászat, ezért nincs elég szakorvos. Cserében próbálnak magasabb szintű terhesgondozást végezni Makón. Gondolatait azzal zárta, stabil a makói kórház működése, a biztonságos ellátás feltételei adottak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink