Ismét lebukott a kormány! Két kézzel szórják a tízmilliókat a migránsok foglalkoztatására

[ad 1]

Miközben a kormányzati politikusok korábban arról beszéltek, hogy regnálásuk alatt egyetlen migráns sem fog Magyarországra jönni, több tízmilliós pályázatokat írtak ki bevándorlók vállalkozási tevékenységének támogatására és befogadó környezetük kialakítására – derült ki a Hegedűs Lorántné Jobbikos országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján. 

A politikus emlékeztetett Orbán Viktor egy hónappal ezelőtti, parlamentben tett kijelentésére:

“Amíg ez a kormány levegőt tud venni, addig se kvóta, se visszatoloncolás nem lesz”.

Mindeközben Szentgotthárdon a polgármester előterjesztése alapján arról szavaztak a testületi tagok, hogy létesüljön-e a településen egy téliesített, közművesített migránstelep a Belügyminisztérium, illetve a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal akarata szerint.

Hasonló ellentmondásokkal nyáron is találkozhattunk: míg a kormány teleplakátolta az országot “Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját“-feliratú plakátokkal, addig a hosszú távú közfoglalkoztatási szerződésben a polgármestereknek kötelezettséget kellett vállalniuk arra, hogy közmunkásként fognak foglalkoztatni a településükön a járási munkaügyi hivatal által kiközvetített migránsokat. Augusztusban a Nemzetgazdasági Minisztérium rendeletében a Magyarországon munkavállalási engedéllyel foglalkoztatható migránsok legmagasabb létszámát 59 ezer főben határozta meg. Mikor a jobbikosok ezzel kapcsolatban tettek fel kérdéseket a parlamentben, a minisztérium államtitkára mindent tagadott.


Az NGM rendelete – forrás: Hivatalos Értesítő

Hegedűs Lorántné elmondta: jelenleg egy hivatalos kormányzati pályázati keresőn több olyan felhívás is megjelent, mely a migránsok vállalkozási tevékenységének támogatását célzó programok kidolgozására és működtetésére irányul. Pályázatot írtak ki harmadik országbéli állampolgárok befogadó környezetének kialakítását és fenntartását elősegítő intézkedésekre is. A pályázatok beadási határideje 2016. január 11-e, az elnyerhető támogatás összege pedig minden egyes kiírás esetén

több tízmillió forint.

Hegedűs Lorántné elmondta, a Jobbik felszólítja a kormányt, hogy valljanak színt, és a változatosság kedvéért ne hazudjanak: hány migránst fognak befogadni akár kötelező kvóta, akár visszatoloncolás alapján?

A képviselő Orbán Viktor kijelentésére visszautalva hozzátette: ha valóban ennyire fuldoklik a kormány, mert ennyire fojtogatják, akkor inkább mondjon le, álljon félre, mert olyan nemzetstratégiai ügyről van szó, melyben egy tapodtat sem szabad engedni. Hegedűs Lorántné végül ígéretet tett: amennyiben a Jobbik kerül kormányra, egyetlen migráns foglalkoztatására sem lesz lehetőség Magyarországon.

(alfahir.hu)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Enyhül a kánikula a héten

Kánikulával kezdődik a hét, de aztán előbb egy, majd várhatóan még egy hidegfront is eléri az országot, hatásukra pedig több fokkal visszaesik a hőmérséklet. A hét második felében már jellemzően 30 Celsius-fok alatt alakulnak a csúcsértékek, vasárnap néhol csak 20 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink