Jakab: Orbán a Nyugat helyett Putyinhoz fogja kötni Magyarországot

Jakab Péter szerint vasárnap Orbán Viktor miniszterelnök ismét világossá tette, ha április 3-án nyer, végleg Putyin Oroszországához láncolja Magyarországot.

Erről a Jobbik elnöke azt követően posztolt Facebookon, hogy a kormányfő a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában többek között arról beszélt, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a tárgyalások során nemcsak őt szólította meg személyesen, hanem mindenkit megtámadott, akiről úgy gondolta, hogy nem elég elkötelezett az ukrán ügy mellett.

Orbán szerint az ukrán érdek az, hogy minél több országot bevonjanak a háborúba, ám a magyar kormányfő úgy gondolja, ebből erkölcsileg helyes dolog kimaradni. Ebben egyébként mindenki egyetért, a hazai ellenzék is, az Orbán-kormánnyal szembeni kritika így jellemzően abból áll, hogy még azokat a támogatásokat sem adja meg, amiket minden más ország megtesz az ukrán félnek.

Jakab Péter szerint Orbán valójában ahhoz a Putyinhoz húzódik, aki szerint Magyarország NATO-tagságának véget kell vetni, hogy bármikor, bármilyen háborúba belerángathasson bennünket.

Orbán se korábban, se most nem tiltakozott ez ellen, helyette arról beszélt, hogy az ő szava milyen jelentős a nyugati világban. Közben már senki nem akar vele szóba állni. Még a korábbi európai haverjai sem – írta.

„Neki a kórházakat, iskolákat bombázó Putyin a mérce. Még most is neki akar megfelelni. Orbán menthetetlen. Az ország viszont még menthető. Április 3-án mi, magyarok tudjuk megmenteni. Jövő vasárnap Putyin, Moszkva és a háború helyett válasszuk a Nyugatot, a békét, a biztonságot. Európát!”

– szólított fel Jakab Péter.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

70 éve született Hűvösvölgyi Ildikó, Kossuth-díjas magyar színművésznő. Férje Kisfaludy András Balázs Béla-díjasrendező.

Tovább »

Makó lett a legsportosabb település a Kihívás Napján

Hatalmas sikerrel zajlott az 2023-as Kihívás Napja: idén összesen 276 munkahelyi csapat, 166 tanintézmény, 63 település, 83 közösség, 1008 budapesti rendőr, 607 fő 3-1-2 meridián-tornázó több mint 50 millió percet mozgott a Kihívás Napja eseményhez kapcsolódóan – adták hírül a szervezők.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink