Jakab: Orbán a Nyugat helyett Putyinhoz fogja kötni Magyarországot

Jakab Péter szerint vasárnap Orbán Viktor miniszterelnök ismét világossá tette, ha április 3-án nyer, végleg Putyin Oroszországához láncolja Magyarországot.

Erről a Jobbik elnöke azt követően posztolt Facebookon, hogy a kormányfő a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában többek között arról beszélt, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a tárgyalások során nemcsak őt szólította meg személyesen, hanem mindenkit megtámadott, akiről úgy gondolta, hogy nem elég elkötelezett az ukrán ügy mellett.

Orbán szerint az ukrán érdek az, hogy minél több országot bevonjanak a háborúba, ám a magyar kormányfő úgy gondolja, ebből erkölcsileg helyes dolog kimaradni. Ebben egyébként mindenki egyetért, a hazai ellenzék is, az Orbán-kormánnyal szembeni kritika így jellemzően abból áll, hogy még azokat a támogatásokat sem adja meg, amiket minden más ország megtesz az ukrán félnek.

Jakab Péter szerint Orbán valójában ahhoz a Putyinhoz húzódik, aki szerint Magyarország NATO-tagságának véget kell vetni, hogy bármikor, bármilyen háborúba belerángathasson bennünket.

Orbán se korábban, se most nem tiltakozott ez ellen, helyette arról beszélt, hogy az ő szava milyen jelentős a nyugati világban. Közben már senki nem akar vele szóba állni. Még a korábbi európai haverjai sem – írta.

„Neki a kórházakat, iskolákat bombázó Putyin a mérce. Még most is neki akar megfelelni. Orbán menthetetlen. Az ország viszont még menthető. Április 3-án mi, magyarok tudjuk megmenteni. Jövő vasárnap Putyin, Moszkva és a háború helyett válasszuk a Nyugatot, a békét, a biztonságot. Európát!”

– szólított fel Jakab Péter.

(alfahir.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink