Jakab Péter Pintér Sándornak: a kormány lehallgat, a Fidesz meg falaz neki

Az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának következő ülésére az ellenzéki képviselők, Vadai Ágnes, Lukács László és Harangozó Tamás kezdeményezik Pintér Sándor belügyminiszter és Hajdu János, a TEK főigazgatójának meghallgatását. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje néhány napja a Pegasus után érdeklődött a belügyminiszternél, a kémprogrammal kapcsolatban több dokumentumon átívelő kérdéssort nyújtott be.

Pintér válaszában közölte Jakab Péterrel, hogy a kérdésekre kizárólag az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülésén van lehetősége válaszolni. Ezt azonban saját párttársai távolmaradásukkal bármikor bojkottálhatják, egyben a válasz rámutat arra is, hogy a Honvédelmi bizottság előtt sem fog választ adni a kérdésekre.

Jakab Péter ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott Facebook oldalán,

a kormány lehallgat, a Fidesz meg falaz neki.

A magyar néppárt elnöke többek között azt akarta megtudni, hogy kiket, miért, hányszor, és kik jutnak hozzá a hallgatózás során szerzett adatokhoz? Pintér azonban azt válaszolta, hogy ezt nem írhatja le, ezt csak a Nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésén mondhatja el.

,,Azt meg ugye a Fidesz képviselői nem hajlandóak összehívni. Vagyis a kormány lehallgat, a Fidesz meg falaz neki. Minden mást pedig még megkérdezni is bűn. Pintér ugyanis jelezte nekem, ha válaszolna az írásbeli kérdéseimre, azzal én, mint kérdésfeltevő, jogsértést követnék el, amiért szabadságvesztés jár” – írja bejegyzésében.

Így halad előre a Fidesz a fehérorosz úton, ahol nem a lopásért jár börtön, hanem a kérdésért. Rajtunk múlik, meddig jutnak. Hagyjuk nekik, hogy a közélet után a magánéletünkbe is betörjenek, vagy véget vetünk az őrületnek? Én az utóbbira szavazok. És nem lesz több megválaszolatlan kérdés

– fogalmazott posztjában Jakab Péter.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink