Jakab Péter Pitvaroson: az összefogás erősebb, mint a krumpli

A Fidesz csalni fog a választáson, 2014-ben és 2018-ban is csaltak, krumplit osztanak szavazatokért, közmunkával fenyegetnek, fáskamrába jelentenek be 150 embert. Azonban 2019-ben az önkormányzati választáson is csaltak, mégis erősebb volt náluk az összefogás – jelentette ki a Jobbik elnöke hétfőn Pitvaroson.

Jakab Péter arról beszélt, Orbán NAV-os verőlegényeket küldött Iványi Gáborra, egy olyan emberre, aki szót mer emelni az igazságért és a jobb életért. Érdekesnek találja, hogy ezek a NAV-osok nem Farkas Flóriánhoz, Völner Pálhoz vagy a fideszes ,,ficsúrokhoz” szálltak ki, hanem egy olyan embert vegzálnak, aki a rászorulókon próbál segíteni.

Szerinte a vitától nem kell félni, az a demokrácia része. Azonban aki most nem sorakozik fel az ellenzéki miniszterelnök mögött, az a Fideszt támogatja.

A pedagógussztrájkkal kapcsolatban elmondta, hogy még mindig sokan nem állnak ki mellettük mondván, hogy nekik még rosszabb a helyzetük a sor mellett tizenkét órát ledolgozva. Az ápolók béremelésével kapcsolatban is hallani olyan hangokat, hogy nem érdemlik meg, mert ott van a hálapénz. Amíg azonban az emberek nem fognak össze, addig a Fidesz minden választást meg fog nyerni, mivel Orbánék az emberek megosztására játszanak.

Beszélt arról is, a korrupció más országokban rendszerhiba, nálunk maga a rendszer. Ezért valódi rendszerváltásra, valódi elszámoltatásra van szükség.

Kérdésre válaszolva elmondta, Orbán felkínálta a magyar munkaerőt a német gazdaságnak, cserébe ,,félrenéztek.” Feltette a kérdést: a multik 15 millió forintot kaptak minden munkahelyteremtés után. Ezt miért nem a kis magyar cégek kapták? Miközben a becsődölt vállalkozásokat NER-vállalkozók vették át.

Egy középkorú úr kérdésére kifejtette: a ,,2018-asok” nem tudták legyőzni saját magukat, ezért lett ismét fideszes kétharmad. Ősszel, az előválasztás során voltak olyan körzetek, ahol tudták, hogy van jobb ellenzéki jelölt, ezért a Jobbik ott nem indított saját jelöltet.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink