Jó formában a makói sakkozók

A Duocor-Makói SVSE sakk szakosztályának első számú csapata a 2003-2004-es bajnoki évad óta folyamatosan képviselteti magát a legprofesszionálisabb első osztályban.

– A 2022-2023-as évadban az első forduló kivételével – az MTK Budapest ellen, ahol gyakorlatilag alig ment a játék és csuklóink sem melegedtek be – abszolút elégedettek vagyunk a makói csapat teljesítményével – tájékoztatta a Makói Csípőst Horváth Zsolt, a szakosztály ügyvezető elnöke.

A 2. fordulóban a tabella jelenlegi első helyezettje, azaz a paksi gárda ellen már jobban érezték az erőt a játékunkban és úgy szenvedtek 8-4 arányú vereséget, hogy egy teljes pontot bent felejtettek az ütközetben. Ezt követően a 3. és a 4. fordulóban a Viadukt-Biatorbágyra és a budapesti Dr. Hetényi Géza riválisaikra mértek vereséget. Ezt követte az 5. fordulóban a tavalyi ezüstérmes Kőbánya csapata ellen egy őrületes 6-6 eredmény, ahol is emberhátrányban érték el a döntetlent.

Ezekkel az eredményekkel felugrottak a tabella 4. helyére, igaz a mögöttük helyet foglaló három csapat egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Az eddigi legjobb makói pontszerző Mihók-Juhász Barbara, aki az 5 játszmából 4,5 pontot gyűjtve félelmetes tempót diktál a sakktáblán. Barbara férjével, Mihók Olivér nemzetközi nagymesterrel együtt, aki egyébként a csapat éltáblása, közösen tovább készülnek a soron következő nehéz mérkőzésekre a Nagykanizsa és az Ajka csapatai ellen.

Mihók Olivér

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Zajlik a makói szakrendelő felújítása

Uniós támogatással, csaknem 300 millió forintból korszerűsítik a járóbeteg-szakellátást a makói és a hódmezővásárhelyi kórházban – tájékoztatta a Hódmezővásárhelyi-Makói Egészségügyi Ellátó Központ az MTI-t.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Zajlik a makói szakrendelő felújítása

Uniós támogatással, csaknem 300 millió forintból korszerűsítik a járóbeteg-szakellátást a makói és a hódmezővásárhelyi kórházban – tájékoztatta a Hódmezővásárhelyi-Makói Egészségügyi Ellátó Központ az MTI-t.

Tovább olvasom »