Jó formában a makói sakkozók

A Duocor-Makói SVSE sakk szakosztályának első számú csapata a 2003-2004-es bajnoki évad óta folyamatosan képviselteti magát a legprofesszionálisabb első osztályban.

– A 2022-2023-as évadban az első forduló kivételével – az MTK Budapest ellen, ahol gyakorlatilag alig ment a játék és csuklóink sem melegedtek be – abszolút elégedettek vagyunk a makói csapat teljesítményével – tájékoztatta a Makói Csípőst Horváth Zsolt, a szakosztály ügyvezető elnöke.

A 2. fordulóban a tabella jelenlegi első helyezettje, azaz a paksi gárda ellen már jobban érezték az erőt a játékunkban és úgy szenvedtek 8-4 arányú vereséget, hogy egy teljes pontot bent felejtettek az ütközetben. Ezt követően a 3. és a 4. fordulóban a Viadukt-Biatorbágyra és a budapesti Dr. Hetényi Géza riválisaikra mértek vereséget. Ezt követte az 5. fordulóban a tavalyi ezüstérmes Kőbánya csapata ellen egy őrületes 6-6 eredmény, ahol is emberhátrányban érték el a döntetlent.

Ezekkel az eredményekkel felugrottak a tabella 4. helyére, igaz a mögöttük helyet foglaló három csapat egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Az eddigi legjobb makói pontszerző Mihók-Juhász Barbara, aki az 5 játszmából 4,5 pontot gyűjtve félelmetes tempót diktál a sakktáblán. Barbara férjével, Mihók Olivér nemzetközi nagymesterrel együtt, aki egyébként a csapat éltáblása, közösen tovább készülnek a soron következő nehéz mérkőzésekre a Nagykanizsa és az Ajka csapatai ellen.

Mihók Olivér

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink