Jobbik: A magyar demokrácia sötét napja volt a felhatalmazási törvény elfogadtatása

Brenner Koloman, a Jobbik frakcióvezető-helyettese a magyar demokrácia sötét napjának nevezte, hogy a parlament kormánypárti többsége elfogadtatta a felhatalmazási törvényt. Az országgyűlési képviselő szerint Orbán Viktor és a Fidesz, kiegészítve néhány mandátumtolvajjal és sajnos a német nemzetiségi szószólóval megszavazták a jogszabályt.

Ez a törvény biztosítja Európa legnagyobb hatalmával rendelkező kormánya számára mindazokat a jogosítványokat, amelyeket most már sajnos korlátlan ideig megtarthatnak

– mondta sajtótájékoztatóján Brenner Koloman.

A Jobbik frakcióvezető-helyettese jelezte, pártja nemzeti néppártként kiállt a  polgári és konzervatív értékek mentén a demokrácia alapértékei mellett, és amellett, hogy az országgyűlés jogköreit nem lehet ilyen módon megnyirbálni. Hangsúlyozta, a szólásszabadságot sem szabad ilyen mértékben egy “gumiparagrafusban” korlátozni annak ellenére, hogy természetesen veszélyhelyzetben – ahogy eddig is – az ellenzéki párt minden olyan intézkedést támogat amely valóban a koronavírus legyőzését szolgálja.

Áder János közben a tollát keresi

Brenner Koloman, a Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint kérdéseket vet fel, hogy Áder János köztársasági elnök nem szólította meg a lakosságot sem a vírus magyarországi megjelenése miatt, sem pedig a felhatalmazási törvény aláírása után.

Úgy tűnik, Áder János ebben az időszakban a tollát kereste, hiszen tegnap rettentő gyorsan aláírta és ráadásául még egy cinkos kommentárral is ellátta a felhatalmazási törvényt. Ezzel szemben a Jobbik álláspontja az, hogy a mostani  helyzetben nem túlhatalomra, hanem széleskörű tesztelésre, őszinte sajtómunkára és a jól informált lakosság együttműködésére lenne szükség.

– mondta a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

Az országgyűlési képviselő szerint Áder János köztársasági elnök azzal, hogy nem szólalt meg, nem békítette ebben a felfokozott légkörben a magyar polgárokat, alkalmatlanná vált magas közjogi tisztségének betöltésére.

Ne csak angolul, hanem németül és franciául is tájékoztassanak

A Jobbik arra hívta fel a figyelmet, hogy nem elegendő az angol nyelvű tájékoztatás a koronavírus járvány nyomán meghozott intézkedésekről. Brenner Koloman azt javasolja a kormánynak, hogy az angol mellett, folyamatosan tájékoztasson német és francia nyelven is. Mint rámutatott a hazai nemzetiségek közül létszámarányban a német nemzetiségű lakosság a legmagasabb, ezért is nevezte fontosnak a német kommunikációs nyelv bevezetését, hiszen az is jogos elvárás, hogy például a határon túli magyar nemzeti közösségeket is magyarul tájékoztassák, mondjuk Romániában vagy Szlovákiában, így Magyarországnak ebben is példát kell mutatnia.

Jó napot kívánok miniszterelnök úr, meg tetszett állítani Brüsszelt

Az Európai Unió a Jobbik álláspontja alapján is nagyon jelentős reformokra szorul. Ugyanakkor Brenner Koloman szerint  cinikus az az érvelést amit Orbán Viktor miniszterelnök rádióbeszédében kifejtett, hogy az EU nem segít.

Ez hazugság! Egyrészt az egészségügy tagállami jogkör. Tehát jó napot kívánok miniszterelnök úr, meg tetszett állítani Brüsszelt, mert az egészségügy kizárólag a tíz éve kétharmaddal kormányzó Fidesz tevékenysége miatt van olyan állapotban, amit ez a koronavírus-járvány komolyan fog tesztelni. Ez a Fidesz és az ön felelőssége miniszterelnök úr!

– tette hozzá a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

Az Európai Unió pedig viszonylag gyorsan reagált ahhoz képest, hogy 27 tagállami érdeket kellett összeegyeztetnie. Nagyon jelentős pénzösszeg áll Magyarország rendelkezésére és a Fidesz érvelése, hogy ezek még korábban lekötött pénzek voltak hamis, mert ezeket a pénzeket a magyar kormány döntésének értelmében azonnal át lehetne csoportosítani a koronavírussal szembeni védekezésre. – hangzott el a sajtótájékoztatón. A Jobbik politikusa arra kéri a Fideszt, hogy fejezzék be az Európai Unió elleni uszítást és a kormány foglalkozzon a járvánnyal, mert mindannyiunk érdeke hogy a vírust győzzük le és ne Magyarország euroatlanti beágyazottságát, a demokráciát.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Négy éve nyílt a Széchenyi téri Pingvin patika Makón

A Széchenyi téri Pingvin patika (elődje a Korzó gyógyszertár) nemsokára négy éve működik Makó belvárosában.A kis patikából egy nagyobb tágasabb gyógyszertár lett, ahol jelenleg egy szakgyógyszerész, egy gyógyszerész és négy szakasszisztens dolgozik. A gyógyszertár részt vesz a Makó és környékét ellátó ügyeleti és készenléti rendszerben is – olvasható az áprilisi Pingvin magazinban.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Az elmúlt 4 évben titkolták a kórházi fertőzések adatait

2018 nyarán, emberi erőforrások miniszterévé kinevezése után nem sokkal Kásler Miklós a kórházi fertőzéseket nevezte meg az egészségügy egyik legakutabb problémájának, egyben azok visszaszorítását az elkövetkező időszak legfontosabb feladatának – emlékeztet a 444, ami arra is felhívja a figyelmet, hogy ez nem hogy nem történt meg, de az adatok transzparenciája és valóssága körül is számos probléma akadt.

Tovább olvasom »

2020-ban nettó 160 ezer forint volt az átlagbér Makón

2020-ban az egy főre jutó havi nettó átlagkereset hazánkban 210 585 Ft volt (ez 21%-kal alacsonyabb, mint a KSH által közölt, szűkebb körre vonatkozó adat (268 405 Ft). A GKI Gazdaságkutató Zrt. a NAV adatait felhasználva megvizsgálta a nettó keresetek alakulását a COVID járvány első évében. 

Tovább olvasom »