Jobbik: évtizedes rekordot döntött meg az októberi áremelkedés

Az orbáni gazdaság két dologban tud kiemelkedő teljesítményt felmutatni: a gyenge forint és az infláció terén. A KSH legfrissebb adata a napnál is világosabban rámutat arra, hogyan működtetik Orbánék Magyarországot – írta közleményében a Jobbik kedden.

Hozzátették, hogy a legrosszabb kormányzati várakozásokat is felülmúlva 6,5 százalékos volt a pénzromlás üteme októberben. Ennél nagyobb áremelkedést kilenc éve mértek, és ha hinni lehet az elemzőknek, nincs megállás.

Mint írták, a magyarok keservesen megkeresett pénze egyre kevesebbet ér. Éppen annyival drágább most egy lakásfelújítás, mint amennyi állami támogatásra számított az átlagpolgár. De amúgy is hiány van építőanyagból, és ami van, az is megfizethetetlen. Rámutatnak, kimondottan rosszul jártak a nyugdíjasok is. A megállíthatatlan pénzromlás „pillanatok alatt nullázza le a nyugdíjprémiumot is.”

„Az orbáni blöffkormányzáshoz bekopogott a valóság. Nincs itt már egyéb, mint a trükközés meg a propaganda, a halasztható műtétek „elnapolása”, és nem utolsó sorban a politikai ellenfelek, a munkájukat végző újságírók lehallgatása. Orbán kormányzása csődöt mondott. Ezért is kell legkésőbb jövőre kormányt váltanunk!”

– zárul az ellenzéki párt közleménye.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »