Jól akarják zárni az őszt

[ad 1]

Az őszi szezon végéhez közelítenek az utánpótlás labdarúgó bajnokságok. Úgy néz ki, hogy a fiúk emlékezetesen szeretnék zárni ezt  a félszezont, hiszen az U15-ön kívül minden győzni tudott.

Rangadó

Pénteken a bajnokság szempontjából fontos találkozót játszott a tabellát vezető Apátfalva ellen a MUFC megyei U14-es gárdája.

A mérkőzésen az erősebb makóiak néztek farkasszemet az apátfalvi fiúkkal. A meccs elején a hagymavárosi fiatalok domináltak és két gyors góllal megléptek ellenfelüktől. Az apátfalvi gyerkőcök is kezdték felvenni a ritmust, s számos tetszetős akciót vezettek, de a befejezéseknél vagy a makói védők léptek közbe vagy a remekül védő Vass Zoltán hárított. A másik oldalon is adódtak lehetőségek de azok rendre kimaradtak.

Két gólos makói előnnyel fordultak a csapatok. Az apátfalvi srácokat hajtotta a szívük, s mellé olykor-olykor egészen kreatív játék is társult. A másik oldalon viszont a fiúk mintha “lefagytak” volna, nem ment a játék. A hazai védelem megingásából, több veszélyes helyzetet követően, szépíteni tudtak a vendégek. Ezt követően az apátfalviak még nagyobb elszántsággal támadtak, de nyitott játékukból adódó hibát kihasználta Bartus Róbert és második találatával eldöntötte a harcos szomszédvári rangadót.

A vendégek nagyon igyekeztek, lelkesen nagyot küzdöttek, míg a hazai csapat néha-néha elkapta a ritmust s akkor szépen járatták a labdát, de valószínűleg nem hitték azt, hogy a vendégek ilyen határozottan fognak játszani még hátrányban is. Mindkét csapatot dicséret illeti, az apátfalvaiakat a meg nem alkuvásért, míg a makóiakat a győzelemért.

A tabella elején az Apátfalva SC telel jobb gólkülönbségének köszönhetően.

MUFC – Apátfalva SC 3-1 (2-0)
Megyei U14 Kelet
Gsz.: Varga V. 3′, Bartus 12′ 68′, ill. Restás 59′.

Siker az utolsó őszi fordulón

Magabiztos négy gólos sikert arattak a MUFC U14 korosztályának tagjai szegedi ellenfelük felett. Így a csapat a “félidőben” a tabella 8. helyét foglalja el.

MUFC – Szeged 2011 4-0 (3-0)
U-14 II. osztály Dél-Kelet
Gsz: Nagy K. 4′, Zsótér 6′, Bernáth 16′, Lakatos 67′.

Merész mesterhármas kilenc perc alatt

Két fordulóval az őszi szezon zárása előtt hazai pályán fogadta a Mocorgók együttesét a Makó FC. A bajnokságban második helyet elfoglaló makóiak az elvártakhoz méltóan szerepeltek és magabiztosan győzték le ellenfelüket.

A mérkőzés emlékezetes maradhat Merész Tamás részére, hiszen a hetvenedik percbe állt be csereként, majd a 74. minutumban gólt szerzett és a 83. percig még két alkalommal talált be, kialakítva ezzel a 7:2 hazai sikerrel záruló végeredményt.

Makó FC – Mocorgó UFC 7-2 (3-0)
Megyei I. osztály U19
Gsz: Maglóczki 4′, Farkas 40′, Pipic 43′, Herczeg 70′, Merész 74′ 78′ 83′, ill. Szabó M. 49′ 79′.

Piros: Kiss T. 55′ (Mocorgó UFC).

Három percre a pontszerzéstől

Nem volt szerencséje a Krucsó Ákos irányította a MUFC U15 csapatnak, hiszen három perc hiányzott ahhoz, hogy legalább egy pontot idehaza tartsanak szegedi ellenfelükkel szemben. Sajnos ez nem sikerült, így a három pont lett a vendégeké.

MUFC – Szeged 2011 0-1 (0-0)
U-15 II.osztály Dél-kelet
Gsz: Hajdú 77.

(Hajdu Szilárd)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Rácz Zsófia szerint a kormány bízik a fiatalokban

– A kormányzat bízik a fiatalokban, az ifjúság európai éve során, az intézkedések által hazai és nemzetközi szinten is törekednek a fiatalok pozíciójának erősítésére  – közölte a fiatalokért felelős helyettes államtitkár hétfőn Tiszafüreden, a Kossuth Lajos Gimnáziumban.

Tovább »

A Tisza Csongrád-Csanád megyei szakaszán irtják a szúnyogokat

A héten összesen 2170 hektárnyi vízfelületet kezelnek a szakemberek a szúnyoglárvák ellen alkalmazott biológiai készítménnyel. A következő napokban a Tisza alsó, Csongrád-Csanád megyei szakaszán légi úton, a Duna menti vizekbe autóról, a nehezen megközelíthető helyeken pedig háti permetezővel juttatják ki a lárvák ellen használt szert – közölte az Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatóság hétfőn.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink