Június 20-án indul az Aranyhíd Expressz – Szegedről átszállás nélkül mehetünk a Balatonra

A korábbi évekhez hasonlóan idén is közvetlen vonatok közlekednek a nyaralók igényeinek megfelelően az ország több pontjáról a Balatonra. Ezek a vonatok jellemzően reggel indulnak végállomásukról, és kora délután érkeznek a Balatonhoz, ahonnan visszaindulva estére érkeznek meg a végállomásukra. Az expresszvonatokon a helyjegy váltása kötelező, így mindenkinek garantált ülőhelyet biztosítunk – közölte honlapján a MÁV.

Szeged és Keszthely között az Aranyhíd expressz minden nap közlekedik és csak a nagyobb dél-alföldi városokban, illetve balatoni üdülőhelyeken áll meg. A vonatban légkondicionált InterCity-kocsi is igénybe vehető, pót- és helyjegy váltásával. A vonaton a biciklik szállítása korlátozott, kerékpárhelyjegy váltása kötelező.

Az Aranyhíd Expressz június 20-ától augusztus 30-áig közlekedik, menetideje közel 6 óra lesz. Szegedről 7:57-kor, Keszthelyről pedig 16:30-kor indul majd. Mutatjuk a menetrendet:

A kormányrendeletnek megfelelően az arc eltakarása (maszk, sál, kendő) továbbra is kötelező a vonatokon.

Tavaly nem a legjobban sikerült megszervezni a pályakarbantartást: Cegléd – Kiskunfélegyháza állomások között vonatpótló autóbuszok közlekedtek. Továbbá a felújítás miatt eleve rövidebbre hirdették meg a járatot, csak augusztus 8-ig járt.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,A vakot (…) átvezetik az utcán, a bénán is segítenek, de a dadogóst mindenki csak kiröhögi.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A magyar sajtóban napokig nem számoltak be a csernobili atomkatasztrófáról

1986. április 26-án következett be az ukrajnai Csernobilban, a magyar fővárostól hozzávetőleg ezer kilométerre a világ (hivatalosan) legsúlyosabbnak tartott atomerőmű-szerencsétlensége. A baleset híre nagyon lassan terjedt: hazánkban a Magyar Rádió 28-ai, esti hírmagazinja számolt be róla elsőként, röviden. A tényleges veszélyről azonban még évekig nem esett szó.

Tovább olvasom »