Karácsony Gergely szerint felkészülhetünk arra, hogy 2024-ben nem a megszokott módon lesz önkormányzati választás

„Szerintem érdemes arra is felkészülni, hogy 2024-ben nem lesznek önkormányzati választások olyan formában, ahogy megszoktuk” – mondta a hvg.hu-nak adott interjúban Karácsony Gergely, amit a 24.hu szemlézett.

A főpolgármester szerint ez régi terve a kormánynak, és a Fidesz-KDNP eddig minden ciklusban tett egy lépést afelé, hogy a tanácsrendszer szintjére süllyessze vissza az önkormányzatiságot. Hozzátette, régi terv a közvetlen főpolgármester-választás megszüntetése is a kormány részéről.

Karácsony az interjúban megerősíti, hogy nem indul újra a Párbeszéd társelnöki posztjáért, hanem maga helyett Tordai Bencét javasolja.

Arra a kérdésre, hogy valaha lesz-e még belőle miniszterelnök-jelölt, úgy válaszolt, hogy fogalma sincs. Szerinte érdemben nem befolyásolta volna az eredményt, ha valaki más vezeti a hat párt alkotta tömböt, azaz más lett volna a miniszterelnök-jelölt.

Karácsony Gergely a legvalószínűbbnek azt tartja, hogy „minden úgy lesz, ahogy eddig volt: maradnak az önkormányzatot sújtó elvonások, és mi szép lassan elvérzünk.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Elszállhatnak a temetkezési költségek is

Az utóbbi években stabilan, kiszámíthatóan emelkedtek a koporsós és hamvasztásos temetkezési alapszolgáltatások árai. Egészen mostanáig, ugyanis „a hazai temetkezési szolgáltatók bajba kerülhetnek a gazdasági környezet radikális romlása miatt, emiatt pedig komoly áremelések várhatóak a jövőben” – közölte a Magyar Temetkezési Szolgáltatók Egyesületének elnöke, Palkovics Katalin az rtl.hu érdeklődésére.

Tovább olvasom »

A nap témája: Betilthatják a szabad orvosválasztást és korlátozhatják a betegek látogatását

Megszüntetnék a szabad orvosválasztást, korlátoznák a betegek látogatását, erősítené az állami irányítást – egyebek mellett ezt is tartalmazza a hamarosan az Orbán-kormány elé kerülő, a belügyi tárca által tervezett, az egészségügy átalakítást célzó, összességében több száz milliárd forintot érintő javaslatcsomag – írja a Népszava.

Tovább olvasom »