Orbán: nem érdemes elmenni innen, Európa legjobb helye vagyunk

A mai sajtótájékoztatón egy újságíró feltette a kérdés a magyar miniszterelnöknek: mit gondol az ország megosztottságáról, vagy arról, hogy sok fiatal arról beszélt, ha a Fidesz győz, akkor elhagyja Magyarországot.

Orbán Viktor erre azt mondta:

Magyarország a legjobb hely Európában, nem érdemes innen elmenni. Innen csak rosszabb helyre lehet menni

Szerinte annak idején, amikor ő volt ellenzékben 16 évig, ő is maradt.

Nem igazán érti, hogy miért akarna bárki elmenni innen, főleg úgy, hogy szerinte Magyarország a legjobb hely, itt a legnagyobb a szabadság.

Itt például érvénytelen lehetett a kormány pedofil-propagandás népszavazása.

De ő maga alig várja, hogy olyan helyen éljen, ahol teljesen normális dolog az, hogy emberek különbözőképpen gondolkoznak bizonyos kérdésekről. Így akár arról is, hogy mi a a teendő az Ukrajnából érkező menekültekkel.

A választás után a győztes felelőssége, hogy egyesítse az országot

– mondta Orbán Viktor a nemzetközi sajtótájékoztatón. Ezt olyan témákkal lehet, melyek átnyúlnak a pártokon. A gender például ilyen. Ez egy nemzetegyesítő kérdés volt, de ilyen a családtámogatás is – tette hozzá.

Ugyanakkor kell a békés egyet nem értés kultúrája is a nemzetegyesítéshez. De mi egy szenvedélyes nép vagyunk, mi vehemensen nem értünk egyet – közölte. Fontos lenne szerinte megtanulni, hogy békésen ,,ne értsünk egyet”. Vannak akik dolgoznak ezen, vannak akik meg úgy érzik, hogy nem akarnak tenni ez ügyben.

Orbán azt szeretné, ha egy normális vérnyomású országban élnénk, ahol a választás nem sorsdöntő, hanem csak egy választás. Elfogunk majd ide jutni, de lehet, hogy ehhez még meg kell nyernünk néhány választást – mondta Orbán.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »