Orbán: nem érdemes elmenni innen, Európa legjobb helye vagyunk

A mai sajtótájékoztatón egy újságíró feltette a kérdés a magyar miniszterelnöknek: mit gondol az ország megosztottságáról, vagy arról, hogy sok fiatal arról beszélt, ha a Fidesz győz, akkor elhagyja Magyarországot.

Orbán Viktor erre azt mondta:

Magyarország a legjobb hely Európában, nem érdemes innen elmenni. Innen csak rosszabb helyre lehet menni

Szerinte annak idején, amikor ő volt ellenzékben 16 évig, ő is maradt.

Nem igazán érti, hogy miért akarna bárki elmenni innen, főleg úgy, hogy szerinte Magyarország a legjobb hely, itt a legnagyobb a szabadság.

Itt például érvénytelen lehetett a kormány pedofil-propagandás népszavazása.

De ő maga alig várja, hogy olyan helyen éljen, ahol teljesen normális dolog az, hogy emberek különbözőképpen gondolkoznak bizonyos kérdésekről. Így akár arról is, hogy mi a a teendő az Ukrajnából érkező menekültekkel.

A választás után a győztes felelőssége, hogy egyesítse az országot

– mondta Orbán Viktor a nemzetközi sajtótájékoztatón. Ezt olyan témákkal lehet, melyek átnyúlnak a pártokon. A gender például ilyen. Ez egy nemzetegyesítő kérdés volt, de ilyen a családtámogatás is – tette hozzá.

Ugyanakkor kell a békés egyet nem értés kultúrája is a nemzetegyesítéshez. De mi egy szenvedélyes nép vagyunk, mi vehemensen nem értünk egyet – közölte. Fontos lenne szerinte megtanulni, hogy békésen ,,ne értsünk egyet”. Vannak akik dolgoznak ezen, vannak akik meg úgy érzik, hogy nem akarnak tenni ez ügyben.

Orbán azt szeretné, ha egy normális vérnyomású országban élnénk, ahol a választás nem sorsdöntő, hanem csak egy választás. Elfogunk majd ide jutni, de lehet, hogy ehhez még meg kell nyernünk néhány választást – mondta Orbán.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

79 éve született Szakcsi Lakatos Béla, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész és zeneszerző, érdemes művész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Az államtitkár szerint a gyengülő gazdaság miatt a tanárok meggondolják majd a felmondást

Erkölcsi győzelemként értékelte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a Kúria azon döntését, amely szerint jogszerű volt a pedagógusok sztrájkja januárban – mondta Komjáthy Anna, a szervezet választmányi elnöke az rtl.hu-nak. A jövőbeli munkabeszüntetésekre azonban ez nem lesz hatással, mert azóta a kérdést már jogszabály rögzíti.

Tovább olvasom »