Kávéval festi a képeket

[ad 1]

Tavaly tavasszal kezdte a kávéfestés művészetét Kajáriné Kádár Valéria Katalin. A különleges munkákból ma nyílt kiállítás a könyvtárban. 

79824800 49159254

Bárdi Andreától először a grafittal, majd az ecsettel való technikát tanulta meg Kajáriné Kati, aki szerint az előbbivel egyszerűbb dolgozni, de most már nem cserélné el a munkaeszközét. A képeket főleg éjszaka készítette. – Volt, hogy éjfélkor elkezdtem festeni és akár hajnali ötig is csináltam – mesélte.

A kezdetekkor két hét alatt készült el egy kép, mára ez az idő rövidebb lett. Szerinte nem nehéz az árnyalatokat ábrázolni, ,,meg kell látni, hogy hol sötétebb, hol világosabb a kép”. Saját alkotásai közül kettő kedvence van, az ,,Áldás” és a ,,Legnagyobb csoda”. – Mindkettő a gyermekvállalásról szól. Előbbi a várandóságot mutatja be, utóbbinál pedig már megtörtént a születés – jellemezte képeit az alkotó.

Kati egyébként makói, élelmiszermérnöki végzettséget szerzett; jelenleg rokkantnyugdíjas, legutóbb üzletvezető volt egy szupermarketben.

[ad 2]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Nem nyomoznak a túlárazott, alig használható maszkgyártó gép ügyében

Emlékezetes, Orbán Viktor tavaly személyesen tekintette meg a sátoraljaújhelyi kínai maszkgyártó gépet, ami 213 millió forintba került, azt mondták, havonta 2,8 millió maszkot képes gyártani, de hamar kiderült, hogy ennek csak a töredékére képes. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselője megtudta, azzal az indokkal állították le a nyomozást, hogy nem költségvetési pénz volt, másrészt az Állami Egészségügyi Ellátó csak az Operatív Törzs utasítására cselekedett.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink