Képkiállítása nyílt a Makón élő franciának

[ad 1]

Rouland Lionel-nek, francia amatőr festőnek nyílt kiállítása a könyvtárban péntek délután. A művész autodidakta módon tanult meg alkotni, párjával az év nagy részét Makón tölti.

DSCN1572

1953-ban Rouen-ben, Normandiában született Rouland Lionel, aki egész életét Franciaországban élte le, majd felesége halála után, már nyugdíjas korában itt talált új társat magának. Makón sok időt tölt, de hivatalosan külföldön lakik. Mindig is szerette a kertészetet, természetet, volt kézügyessége, de nem foglalkozott rajzolással, egészen néhány évvel ezelőttig.

DSCN1564

,,Ezt egy önkifejezési formának tekinti, kitölti a szabadidejét, szereti színekben kifejezni magát. Szép dolog, hogy az ember leéli az életét és még mindig van célja, új dolgokba vág bele”

– fogalmazott Bárdi Andrea művésztanár a megnyitójában.

Az akrillal festett képein főleg tájképek, kertek láthatók, arcokat ceruzával, filccel és tussal készített. – Lenyűgöző munkák ahhoz képest, hogy magától sajátította el a technikákat – jelentette ki a pedagógus.

DSCN1574

A kiállítást április 20-ig lehet megnézni a könyvtár olvasótermében.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Teljesítménytúra a töltésen

A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség (CSMTSZ) 2022. január 22-én (szombaton) rendezi meg hagyományos téli teljesítménytúráját gyalogosok és terepfutók számára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Kiskunfélegyházán remekeltek a makói sakkozók

Január 8-án Kiskunfélegyházán rendezték meg a IX. Móra Kupát. A 10-10 perces időbeosztású, hét fordulós viadalon négy fő utánpótláskorú-, egy fő ifjúsági- és egy fő felnőtt korú makói játékos kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

Tovább olvasom »